Otistik Çocuklar İçin Okul - Son Dakika
Yerel

Otistik Çocuklar İçin Okul

Otistik Çocuklar İçin Okul

Denizli'de otistik çocuklar için hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak özel eğitim merkezinin protokolü imzalandı.

25.02.2014 20:56  Güncelleme: 08:24

Denizli'de otistik çocuklar için hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak özel eğitim merkezinin protokolü imzalandı.

Dentaş Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin yapımı için Denizli Valiliği'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilde 2013 yılında imzalanan 13 protokolle hayırseverlerin 11,5 milyon lira katkı sağladığını belirtti.

Kamu ve hayırsever desteğiyle ilde yapılan okulların yanında, ihtiyaç duyulan otistik çocuklara yönelik okulun yapılmasını çok önemsediklerini bildiren Vali Demir, "Bu okulun tamamlanmasıyla, özel eğitim nitelikli okulların tamamına sahip olmuş olacak. Yapılacak eğitim merkezi için özel bir proje hazırlanıyor. 10 dönem arsaya yanındaki ormanlık alan da ilave edilecek ve Türkiye'de örneği olmayan, Avrupa standardının üzerinde bir okul olacak" diye konuştu.

Denizli'de 170 civarında otistik çocuğun bulunduğunu, 74'ünün Çamlık Özel Eğitim Uygulama Okulunda 36'sının ise farklı okullarda eğitim aldığını dile getiren Demir, okulun yapımının tamamlanmasıyla bu çocukların daha iyi şartlarda eğitim alacağını kaydetti.

Demir, yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal olacak okulun tamamını hayırseverlerin karşılayacağını bildirdi.

Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar, otistik çocukları olan aileler adına 10 yıldır böyle bir okulun yapılmasını beklediğini dile getirdi. Aileler adına hayırseverlere teşekkür eden Bahtiyar, konuşmasında gözyaşını tutamadı.

Konuşmaların ardından, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, hayırseverler İsmet Abalıoğlu, Ali Abalıoğlu, Zümrüt Erikoğlu, Ali Yavuzçehre ve Suat Kuyumcu, Adalet Mahallesinde yapılacak Dentaş Otistik Çocuklar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi için protokol imzaladı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Otistik Çocuklar İçin Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement