Özel İdarenin Binaları Yıkımı Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Özel İdarenin Binaları Yıkımı Bekliyor

Özel İdarenin Binaları Yıkımı Bekliyor

Kütahya Simav'ı vuran 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremin ardından "İl Özel İdaresi"ne ait iki binada ağır hasar tespit edildi.

30.01.2012 10:53

Kütahya Simav'ı vuran 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk deprem, ilçe merkezi ve köylerdeki çok sayıda konutta olduğu gibi ilçe merkezi Kışla Caddesi üzerindeki Kütahya İl Özel İdaresine ait 4 katlı iş hanı ile Eynal Kaplıcalarındaki 32 yatak kapasiteli Vilayetler Hizmet Birliğine ait Termal Tesislerinde de hasara yol açtı.

Depremin ardından ilçe genelinde başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında ekipler her iki binada ağır hasar tespit etti.

Verilen rapor doğrultusunda tesisler yıkılmak üzere boşaltıldı. 150 gündür yıkımı bekleyen tesislerin önümüzdeki günlerde yıkılacağı ve bu kapsamda Kütahya İl Özel İdaresi tarafından ihale çalışmaları başlatıldığı öğrenildi.

İl Genel Meclisi Üyesi Ali Osman Ergün, yıkımın ardından iş hanının yerine yine Kütahya İl Özel İdaresi tarafından yenisinin yapılacağını, Eynal Kaplıcalarındaki 32 yatak kapasiteli Vilayetler Hizmet Birliği Termal tesislerinin yerinin 5 yıldızlı termal tesis yapılmak kaydıyla Simav Belediyesine bedeli mukabilinde verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Ergün, "Simav Belediyesi bu arada 19 Mayıstaki 5,9'luk depremde ağır hasar oluşan Aşağı Otel'i de yıkarak her iki alanı birleştirmek kaydıyla bu bölüme 5 yıldızlı termal tesis yapacak. Simav özlemini çektiği 5 yıldızlı termal tesislere yakında kavuşacak. Termal turizmin önü açılacak. Simav'a daha çok turist gelecek" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel İdarenin Binaları Yıkımı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement