Pekşen, Digitürk'e Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Pekşen, Digitürk'e Tepki Gösterdi

Pekşen, Digitürk\'e Tepki Gösterdi

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Digiturk’ün 7 TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteği ile yayın ağından kaldırılmasına tepki gösterdi.

08.10.2015 16:27

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Digiturk'ün 7 TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırılmasına tepki gösterdi.

CHP Trabzon Milletvekili avukat Haluk Pekşen, 1 Kasım Pazar yapılacak olan seçimler öncesinde seçim çalışmalarını Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde sürdürdü. Yoğun yağmura rağmen dur durak bilmeyen Pekşen, beraberinde 3., 4., 6. sıra CHP Trabzon Milletvekili adayları Ahmet Kaya, Murat Özçilingir ve Cemil Bozbaş ile birlikte vatandaşların isteklerini ve sorunlarını dinledi.

Vatandaşların kendisine ulaşmasının çok kolay olduğunu belirten Pekşen, "Bana ulaşmanız çok kolay. Bana söyleneni sonuna kadar takip ederim. Yakasına yapıştı mı bırakmam. Hırsızı da, uğursuzu da kovalarım. Yayla evlerini sizlerin elinden almalarına izin vermem. Yayla evlerinden büyükşehir belediyeleri ödenen paralar düşülecek. Bu bölgede çalışan bir milletvekiliyim. El koyulan mallarınıza ben müdahale ettim. Engelledim haberiniz olsun. Çalışmayan parlamentoda 4 ay içerisinde sizin haklarınızı korudum" dedi.

Pekşen, Digiturk'ün 7 TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırması ve bir kanalı da yayın ağına almamasına tepki gösterdi. Haber alma hakkının anayasada düzenlenmiş bir hak olduğunu belirten Pekşen, "Vatandaşın haber alma hakkını anayasaya rağmen ortadan kaldıran bir uygulama kamu hizmeti uygulaması olamaz. Bir yayıncı kuruluş benimle sözleşme yaparken, o sözleşmenin içerisinde bana sağlayacağı hizmetler taahhüt etmiş ve benle o doğrultuda sözleşme yapmıştır. Sözleşmenin dışında da benim haber alma, o haberi izleme öğrenme hakkım var. Benim adıma sözleşmeye aykırı olarak yayıncı kuruluşun o yayınları dışarıya çıkarması tam bir anayasal hak ihlalidir" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pekşen, Digitürk'e Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement