Polisten Köy Okuluna Kütüphane - Son Dakika
Yerel

Polisten Köy Okuluna Kütüphane

Polisten Köy Okuluna Kütüphane

Iğdır İl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsımda Kolikent Köyü Ortaokulu'na kurulan kütüphane yapılan tören ile açıldı.
Iğdır İl...

19.11.2013 13:26

Iğdır İl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsımda Kolikent Köyü Ortaokulu'na kurulan kütüphane yapılan tören ile açıldı.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ÇOGEP kapsamındaki 'Doğudan Yükselen Umut' projesiyle kurulan kütüphanenin açılış törenine Iğdır Valisi Ahmet Pek, Aralık, İlçe Kaymakamı Kamil Tolga Ersöz, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman ve köy halkı katıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreni halkoyun gösterileri ile devam etti. Aralık Kaymakamı Kamil Tolga Ersöz'den sonra bir konuşma yapan Vali Ahmet Pek, köy okullarında kütüphanelerin oluşturulmasının eğitim için ayrı bir önem taşıdığını, bu tür etkinlikleri her zaman desteklediklerini belirtti. Pek, "Doğudan yükselen umutlar! Aslında bu umutlar hep vardı ve devam ediyordu. Ancak biz sadece oraya küçücük katkılarla küçücük dokunuşlarla daha fazlası ve ötesini yakalamaya çalışıyoruz. Emniyetimizin TDP Şubesi tarafından yürütülen ve burada açılışını yapacağımız bu kütüphanede bunun bir eseridir" şeklinde konuştu.

Kütüphanelerin okullarda açılmasının öğrencilere büyük katkı sağlayacağını ifade eden Pek, "Polislerimizin bu tür davranışları çok anlamlı ve bizleri yürekten mutlu ediyor. Daha önce de kentin farklı okullarında kütüphaneler açtılar. Bu köyümüz merkeze oldukça uzak ve öğrencilerimizin bazı kaynaklara ulaşması zor oluyor. Bu kütüphane sayesinde istedikleri bilgiye çok daha hızlı ulaşabilecekler. Kütüphaneler insanların en çok ihtiyaç duydukları yerlerdir. Polislerimizde bu düşünce ile bu köyümüze güzel bir kütüphane açtılar. Bunun yanında öğrencilerimize çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çocuklarımız bu kitaplardan faydalanırsa, bilinçli gençlik yetişecektir. Bilinçli ve bilgili gençlik aydınlık bir Türkiye'nin yararınadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdelesi kesilerek kütüphanenin açılışının yapılmasının ardından Vali Pek ve beraberindeki kurum amirleri; Iğdır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla temin edilen yaklaşık 856 parçadan oluşan ayakkabı, pantolon, mont, kazak, çorap ile kitap ve kırtasiye malzemelerini 260 öğrenciye dağıttı.

(BM-MSA-Y)

. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polisten Köy Okuluna Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement