Proje Park Ödül Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Proje Park Ödül Töreni Düzenlendi

Proje Park Ödül Töreni Düzenlendi

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) tarafından TÜBİTAK desteği ile geleneksel olarak düzenlenen 7’inci Proje Park’ın ödül töreni düzenlendi.

21.05.2015 12:07

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) tarafından TÜBİTAK desteği ile geleneksel olarak düzenlenen 7'inci Proje Park'ın ödül töreni düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Bilim, Sanayi ve Ticaret Müdürü Kamil Akçadırcı, ETTO Genel Müdürü Bilgin Yazlık, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan ETTO Müdürü Bilgin Yazlık, "7'incisi düzenlediğimiz proje park da, geçmiş yıllardan farklı olarak biyomedikal tıp teknolojileri ve genetik teknolojiler üzerine bir başlık seçtik ve spesifik alanda proje park düzenlemeyi tercih ettik. Bunun en temel nedeni üniversitemizin yayınlamış olduğu strateji belgesidir. Erciyes Üniversitesi geçtiğimiz yıl yayınlamış olduğu strateji belgesi ile genetik teknolojileri alanında stratejik öncelik tanımlamıştır. Dolayısıyla üniversite bu alanda hem yatırım yapmaya başlamıştır. Bizde bu alanda proje park olarak bir katkı sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ileri düzeyde ki cihazları kullanabilir bir ülke haline geldiğini söyleyen ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ise, "Ülke olarak son yıllarda gittikçe artan ve büyüyen bir ülke olarak modern, teknolojik ve gelişmiş çok ileri düzeyde cihazları, gerek endüstri de gerekse sanayide kullanabilir bir ülke haline geldik. teknolojinin gelişimini uluslararası çapta yakından izleme fırsatı bulabiliyoruz. Ülkemiz son 10-15 yıl içerisinde gerçekten çok üst düzey teknolojik cihazları kullanan ülkeler içerisinde girdi. Bugün dünyada tıbbi cihazları Pazar payı olarak bakıldığında Türkiye, gerçekten önemli bir yerde bulunuyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergide dereceye girenlere ödülleri verildi. Düzenlenen tören, protokol üyelerinin sergiyi gezmesi ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Proje Park Ödül Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement