Rahvan Atlar Menemen'de Kıyasıya Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Rahvan Atlar Menemen'de Kıyasıya Yarıştı

Rahvan Atlar Menemen\'de Kıyasıya Yarıştı

Menemen Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiği Rahvan At Yarışları'nda; Türkiye'nin 7 bölgesinden yaklaşık 200 rahvan at, Seyrek Arena olarak adlandırılan 900 metrelik kum pistte, 11 farklı kategoride birincilik için kıyasıya yarıştı.

27.05.2013 14:12

Menemen Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiği Rahvan At Yarışları'nda; Türkiye'nin 7 bölgesinden yaklaşık 200 rahvan at, Seyrek Arena olarak adlandırılan 900 metrelik kum pistte, 11 farklı kategoride birincilik için kıyasıya yarıştı. Rahvan At Yarışı Şöleni'ni yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Menemen Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Seyrek Arena'da düzenlenen yarışları; İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Balıkesir Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet İlban, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar büyük bir ilgiyle izledi.

Dualar ile başlayan 3. Geleneksel Rahvan At Yarışları, Mehter Takımı'nın marşları ile renklendi. Yarışlar öncesinde, Seyrek Arena'ya Menemen'den ve yurdun dört bir yanından gelen konuklarını at üzerinde elinde Türk Bayrağı ile selamlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye Başkanlığı görevini 1999'dan bugüne büyük bir onur ve gururla yürüttüğünü belirterek, Başkanlığı döneminde yol, su, kanalizasyon, ulaşım, yeşil alan gibi pek çok Belediyecilik hizmetini hemşerilerine sunduğunu ve

bir taraftan da hemşerilerini sosyal hizmetlerle buluşturmaya çalıştığını söyledi.

Ulukent'te yıllarca sürdürülmüş ve 2009'dan buyana Menemen Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri, Emiralem'de 16 yıl aradan sonra bu yıl 9.'su gerçekleştirilen Çilek Festivali, 23 aradan sonra

Ocak ayında Türkelli Arena'da gerçekleştirilen Deve Güreşi Festivali ve bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdikleri Geleneksel Rahvan At Yarışları gibi etkinlikleri, sosyal belediyecilik anlayışları gereği gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Şahin, şunları söyledi: "Bu etkinliklerimizin büyük bir kısmına çok büyük katılım oldu. Çok büyük destek, katkı aldık. Biz bunları ortaya koyarken; sosyal yönümüzü, sosyal demokrat anlayışımızı, sosyal demokrat belediyeciliğimizi herkesin istediği şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hem sosyalleşmeyi sağlamak, hem de birlik ve beraberliği geliştirmek adına bu hizmetleri sunuyoruz. Çünkü bu ülkenin gerçekten büyük bir birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ancak son 3-5 yıldır ne yazık ki 'Bu güzel ülkeyi nasıl parçalarım da yönetirim' anlayışının hakim olduğunu görüyoruz. Bu güzel ülkeyi içten ve dıştan yıkmak isteyen güçler var. Bu güzel ülkemizi, birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe hiç kimsenin yıkamayacağını, parçalayamayacağını biliyorum. Eğer birlik ve beraberlik adına bir iş yapıyorsak, bu ülkeyi iki vatan yapmak isteyenlere cevap olsun diye yapıyoruz. Çünkü birlik ve beraberlik bu ülkenin tek vatan olduğunu, bu bayrağın tek bayrak olduğunu, bu milletin tek millet olduğunu gösterecektir ve O'nun ismi de Türk Milleti'nden başka bir millet değildir. Bu ülkede ne bayrak gönderden inecek, ne de ezanı susturabilecekler. Bu duygu ve düşüncelerle Rahvan At Yarışlarımızda emeği geçen tüm hemşerilerime, Belediye Ailesine ve onlara destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Gün boyu büyük mücadelelere sahne olan yarışlar sonunda 11 farklı kategoride ilk 3 dereceye giren rahvan atçılara kupa ve yaklaşık 80 bin TL para ödülü törenle takdim edildi. Köylü Dörtnal kategorisinde Hüseyin Adıyaman, Toz Koparan'da Metin Çetin, 3'lü Tay'da Ali Çelik, Deste'de Hafız Şen, 4'lü Tay'da Ali Muslu, Küçük Orta'da Sadık Balcı, Büyük Orta'da Mustafa Erbaş, Başaltı'nda Cengiz Cenk, İthal B'de Erdoğan Yıldız, İthal A'da Şahap Gürsoy ve Baş kategorisinde Mustafa Sarpkaya birinci oldu. Baş kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin takdim etti.

Ödül töreni sonunda, Bayraklı ile Menemen-Türkelli Deve Güreşi Dernekleri tarafından, kültürel değerlerimizin yaşatılmasına katkılarından dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e plaket takdim etti.

RAHVAN ATÇILAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Rahvan Atçıların yarış öncesi eğlence geleneği bu yıl da Menemen'de yaşatıldı. Panayır havasında geçen yarışlar öncesinde Seyrek'te düzenlenen gecede; Bergama Tayfa'nın seslendirdiği şarkılar eşlinde rahvan atçılar gönüllerince eğlendi. Menemen Belediye Başkanı Şahin'in ev sahipliğinde gerçekleşen yemek, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rahvan Atlar Menemen'de Kıyasıya Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement