Ramazan Ayında Gayrimenkulda Durgunluk Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Ramazan Ayında Gayrimenkulda Durgunluk Yaşanacak

Ramazan Ayında Gayrimenkulda Durgunluk Yaşanacak

Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, Ramazan ayında gayrimenkul alışverişinin durgun geçeceğini ifade etti.

28.06.2014 17:03

Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, Ramazan ayında gayrimenkul alışverişinin durgun geçeceğini ifade etti.

Aytaç yaptığı açıklamada, "Bu sene hem yaz aylarının gelmesi hem de 5304 sayılı kanunun çıkmasıyla bu sene Ramazan'da durgun geçeceğini tahmin ediyoruz. Ramazan'dan sonra bu kanunun gerçekleşmesiyle ve yönetmeliğin çıkmasıyla gayrimenkul ve emlakta hareketlilik bekliyoruz" dedi.

Son dönemde çıkarılan Toprak Koruma Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aytaç, "Gaziantep'te emlak piyasası 2 aydan bu yana durgun. İnsanlar şu anda önünü görmüyor. Gaziantep'te arazi alışverişi asla durmaz. Neden derseniz, Tarım Koruma Kanunu ile ilgili bir çok sıkıntı yaşadık. Bakanlıkla da görüştük. Kanundaki eksik yönlerin ve ilerde bize ne getireceği, ne götüreceği konusunda tartışmalar yaptık. Bakan yardımcımızla bizzat görüştük. Kendileri de isteklerimizi değerlendireceklerini söylediler. Kanun ilk çıkarıldığı gibi değil, biraz daha esnedi tabi. Şu anda kanun eskisi gibi ticaretini herkesin yapmasını sağlayacak hale gelecek diye düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu.

Aytaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"En çok dikkat edilmesi gereken konu ise komşuluk hakkıdır. İleride bu konu çok sıkıntı olacak. Yani bir vatandaş kendi arazisini satacak ama komşunuz size bir dönem sonra hakkı şifa davası açabilecek. Bu durum o kadar sıkıntılı bir durum ki, insanlar bu durum için birbirlerini öldürebilir. Kanunda böyle bir komşuluk hakkının bulunuyor olması çok tehlikeli. Bu konunun öncelikli olarak çözülmesi gerekmektedir." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Ayında Gayrimenkulda Durgunluk Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement