Rektör Gönüllü, Öğrencilere Yılda 250 Bin TL Destek Sağladığını Belirtti - Son Dakika
Yerel

Rektör Gönüllü, Öğrencilere Yılda 250 Bin TL Destek Sağladığını Belirtti

Rektör Gönüllü, Öğrencilere Yılda 250 Bin TL Destek Sağladığını Belirtti

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Vehbi Koç Konferans Salonu’nda idari personelle bir araya gelerek, yılda 250 bin tl öğrencilere destek verdiğini belirtti.

09.04.2015 17:51

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Vehbi Koç Konferans Salonu'nda idari personelle bir araya gelerek, yılda 250 bin TL öğrencilere destek verdiğini belirtti.

Programa, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koca, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, Adıyaman Üniversitesi'ndeki idari olarak görev yapan daire başkanları, şube müdürleri, memurlar ve akademik personel katıldı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü bir sunum yaparak Adıyaman Üniversitesi'nin son dört yılda kat ettiği mesafeyi anlatıp, akademik ve idari personel dağılımından öğrenci sayısının gelişimine, münferit araştırma projelerine yapılan desteklerden projesi hazırlanan inşaatlara kadar birçok alanda yapılan yenilikleri anlattı. Bu yeniliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm idari personele teşekkür eden Prof. Dr. Gönüllü, inşaatı devam eden ve projesi hazırlanan binalar hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere yılda toplamda 250 Bin TL destek sağladıklarını ifade eden Prof. Dr. Gönüllü, "Üniversitemiz bizim dönemimizde büyük atılımlara imza attı. 25 Milyon TL gibi bir kamulaştırma yaptık. Kampus alanımız genişledi. Öncelik makine teçhizat alımına önem verdik ve 60 Milyon TL'ye yakın para harcadık. Bu alımlarla laboratuar sayılarını artırdık.

Öğretim üyelerimiz araştırmalarını kolayca yapsın istedik. Diğer taraftan Üniversitemiz Dünya'da ve ülkemizde belli bir başarı elde etti. Türkiye sıralamasında 28. sırada yer bulan Üniversitemiz Dünya sıralamasında bin 142. sıraya yerleşti. Yeni kurulmuş bir Üniversite olarak bundan gurur duyuyoruz. Bu başarıyı elde eden üniversitemizin tercih edilirliği arttı.

Üniversitemiz YGS/LYS'de önceki yıllara göre yüzde 250 daha fazla tercih edildi. Bunun sonucunda da öğrenci sayımız doğal olarak arttı. İnşaatlara gelince Üniversitemiz kreşi, Fen Edebiyat Fakültemizin ikinci binasını bitirdik. Çevre düzenlemelerinin yanında artık Üniversitemizin altyapı gibi bir sorunu yok çünkü bina olan olmayan sınırlarımız içinde yer alan her yerin altyapı problemini çözdük. Ardından yapılması gereken Üniversitemizin ihtiyacı olan binaların projelerini hazırladık. Bu projeleri tamamladığımızda Adıyaman'ın en büyük konferans salonlarını açmış olacağız. Toplumla beraber hareket eden bir üniversite olarak bu salonları halkımıza da açacağız" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü sunumun ardından Adıyaman Üniversitesi'nin yaptığı yeniliklerde, elde ettiği başarılarda tüm idari personelin fedakar çalışmasının da önemli katkısı olduğunu belirterek tüm personele teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Gönüllü, Öğrencilere Yılda 250 Bin TL Destek Sağladığını Belirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement