Rektör Görür, Unikop Dönem Başkanı Oldu - Son Dakika
Yerel

Rektör Görür, Unikop Dönem Başkanı Oldu

Rektör Görür, Unikop Dönem Başkanı Oldu

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı görevini NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür devir aldı.

03.01.2014 16:56

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve 7 üniversitenin oluşturduğu UNİKOP Dönem Başkanlığı görevini NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür devraldı.

Niğde Üniversitesi (NÜ) Senato Salonunda düzenlenen görev teslim törenine, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in yanı sıra NÜ Rektör yardımcıları ve genel sekreterler katıldı.

Rektör Görür, KOP Bölgesi üniversiteler birliğinde kuruluş yılı itibariyle en eski olan Selçuk Üniversitesinin kurucu dönem başkanlığı yaptığını sıranın bölgenin diğer eski üniversitesi olan NÜ'ne geldiğini ifade etti.

Başkanlık görevini 1 yıl yürüteceğini sonrasında bu görevi Aksaray Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yürüteceğini dile getiren Görür, şöyle devam etti:

"Günümüzde dünyada ve Türkiye'de ciddi işbirliklerinin kurulması bir ihtiyaç olarak ortaya çıktı. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin çok önemli çalışmalar yürütüyor" dedi.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği kurucu dönem başkanı ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise Türkiye'de ve dünyada üniversite birliklerinin giderek daha da popüler hale geldiğini söyledi.

KOP Üniversiteler Birliğinin diğer birliklerden farklı olduğunu vurgulayan Gökbel, "Biz bir araya gelirken bir çatı ile birlikte yerimizi aldık. Kökümüz var. Diğer taraftan önümüze hedef koyarken sadece üniversitelerin arasında işbirliği olsun demedik. Bu bölgenin kalkınmasına bir şekilde destek olalım düşüncesiyle yola çıktık. Türkiye'de bölgesel kalkınmışlıkta bir fark var ve o fark içerisinde bu bölgenin biraz daha öne çıkmasını sağlamanın yolu üniversitelerin el ele vermesidir. Şehirlerin ve bölgelerin kalkınmışlık düzeyi o şehirde ve bölgede bulunan üniversitelerin seviyesiyle yakından ilişkilidir. Eğer o bölgede yeterince kaliteli üniversiteler varsa baktığımızda o şehir veya o bölgenin ülkenin diğer yerlerine göre daha kalkınmış hale geldiğini görürüz. Bu yüzden biz de el ele verdiğimiz takdirde hem birbirimizin kat ettiği yolu daha iyi ve daha hızlı kat etmesini sağlayabiliriz hem de bölgesel kalkınmaya destek verebiliriz."

Konuşmaların ardından UNİKOP genel sekreter yardımcısı öğretim görevlisi Dr. Ömür Hakan Kuzu, toplantının gündem maddelerine geçilerek, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin 2013 yılı çalışmaları sunuldu. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rektör Görür, Unikop Dönem Başkanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement