Rize'de, "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Rize'de, "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" Kutlandı

Rize\'de, "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" Kutlandı

Rize'de, "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

15.01.2014 16:32

Rize'de, "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

İl Sağlık Müdürlüğüne ait Zığındere Eğitim Salonu'nda düzenlenen kutlama programına,  Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Tekin Kızılhan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Daire Başkanı Hakan Görgülü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender, İl Dernekler Müdürü Kazım Demirci ile sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Özşahin, burada yaptığı konuşmada, toplumun en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan verem hastalığı hakkında toplumu bilgilendirmek gerektiğini ifade ederek, bu hastalığa karşı her kesimin dikkatini çekmek istediklerini söyledi.

Tedavi görmemiş verem hastalarının 10 - 15 kişiye hastalığı bulaştırdığını belirten Özşahin, "Bulaşma en çok hasta ile yakın temasta olan aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşları arasında olur. Tedavi edilen hastalarda 2–3 hafta sonra bulaşıcılık büyük oranda yok olur. Hastalık en çok akciğer olmak üzere bütün organlarda oluşabilir. Hastalığın başlıca belirtileri öksürük, balgam, kanlı balgam, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi ve göğüs ağrısıdır. Bu gibi şikayetleri olanlar hemen bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir" dedi.

Özşahin ve protokol üyeleri daha sonra veremle savaşa katkı veren doktor, hemşire ve teknisyenlere plaketlerini takdim etti. Programda, kent genelindeki okullarda düzenlenen 'Verem' hastalığı konulu şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de, 'Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement