Rize'de, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Rize'de, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Çalışmaları

Rize\'de, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Çalışmaları

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sünbül: artık il dışına hasta sevki yapmıyoruz.

18.12.2013 11:09  Güncelleme: 17:04

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Rize Devlet Hastanesi bünyesindeki Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeki kuvöz sayısının 17'ye ulaşmasıyla artık il dışına hasta sevki yapmadıklarını söyledi.

Sünbül, yaptığı açıklamada, yoğun bakım hizmetlerinin, sağlık hizmetlerinin önemli ayağını oluşturduğunu belirterek, "Son yıllarda özellikle yenidoğan yoğun bakım ihtiyacının artması ve bu anlamda ülke kaynaklarının henüz yerleşmemesi üzerine, belli merkezlere odaklı olarak yoğun bakım hizmetleri verilmekteydi. Karadeniz Bölgesinde de Trabzon bölge merkezi olması dolayısıyla büyük bir kapasite ile karşı karşıya kalmaktaydı" dedi.

Yoğunluğu diğer illere yaymak gerektiğini ifade eden Sünbül, "Bununla ilgili olarak ilimizde sadece 9 yataklı bir yerimiz mevcuttu. Yeni mekanımız 17 yatak kapasite ile standartlara uygun olarak Rize Devlet Hastanesi bünyesinde bölge insanımıza hizmet vermektedir. Konumumuz nedeniyle zaman zaman Artvin'in de yoğun bakım ihtiyacını karşılamaktayız" diye konuştu.

Sünbül, Rize Devlet Hastanesi bünyesindeki Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeki kuvöz sayısının 17'ye ulaşmasıyla artık il dışına hasta sevki yapmadıklarını vurgulayarak, "Ünitemizin hizmet kalitesinin, hemşire ve gerekli donanım eksikliklerinin tamamlanmasıyla daha da artacağını düşünüyoruz" dedi.

Yoğun bakımda bebekleri olan anneleri sürekli eve gidip gelme veya refakatçi koltuklarında vakit geçirme derdinden kurtarmak için de çalışma yaptıklarını dile getiren Sünbül, "Annelerin kalabilecekleri ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekanı hemen yoğun bakım servisimizin yanında oluşturduk. Yaklaşık 5 annemizi aynı anda misafir edebiliyoruz. Misafirlik esnasında da yoğun bakımdaki bebekleriyle rahat şekilde ilgilenebiliyorlar" diye konuştu.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Uzm. Dr. Mustafa Berber, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde 17 kuvözün ve 3 ventilatörün mevcut olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ventilatör cihazları özellikle sıkıntılı doğan ve solunumla ilgili problemi yoğun olan bebeklerde çok büyük önem arz etmektedir. Bunun dışında yenidoğan enfeksiyonları, yenidoğan sarılıkları, yenidoğanla ilgili tüm sağlık problemleri ünitemizde mevcut kuvözlerde verilmekte ve burada yoğun bakım şartlarında bebeklere itina ile bakılmaktadır." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement