'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' Sergisi Açıldı

\'Ruhun Görsel Müziği: Ebru\' Sergisi Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dezavantajlı bölgelerdeki ev kadınlarına yönelik başlattığı 'Ruhun Görsel Müziği.

14.02.2013 14:14

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dezavantajlı bölgelerdeki ev kadınlarına yönelik başlattığı 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' isimli Avrupa Birliği projesine katılan kadınlar ilk sergisini açtı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projelerinden 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' isimli projenin çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Antalya Gönüllüleri Derneği ile ortak yürütülen projeyle, Antalya'nın en çok göç alan Kepez ilçesinde yaşayan 50 kadın haftanın dört günü ebru sanatını öğrenmek için kurs görürken, haftada bir gün de drama dersleri aldı. Kurs sonunda kadınların ebru çalışmaları bir sergiyle beğeniye sunuldu.

Yenimahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleşen serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, projeye katılan kadınlar ve davetliler katıldı. Öcal, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yaşamın her alanında çalışmalar yaptığını, kadınların böyle bir çalışma içinde olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Daha sonra Cemal Öcal ve katılımcılar serginin açılışını gerçekleştirdi. Öcal, sergiyi gezerek kadınları yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.

Projeyle, çağın önemli sorunlarından biri olan depresyona karşı bilinç oluşturmak, tarihte çok eski zamana dayanan ebru sanatının bir terapi yöntemi olarak kişilere ve hayatlarına etkilerini ortaya koymak ve bu yol ile sanat-sağlık ilişkisinin irdelenmesi amaçlandı. Projede, ebru çalışması ile kadınların yaşanmışlıkları, düşünceleri, hayalleri ebru teknesinde birer şekle dönüştü. Kadınların ebru sergisi ilerleyen zamanlarda sanat merkezlerinde Antalyalılarla buluşacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement