Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan Açıklaması

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan Açıklaması

"Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı tebrik eder, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim"

15.08.2014 16:31

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, " Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı tebrik eder, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Bozan, partisin il binasında düzenlediği basın toplantısında, parti olarak cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini eskiden beri savunduklarını, bunun için geçmişte büyük bir miting düzenlediklerini söyledi.

"Cumhurbaşkanı adayları yalnızca seçilmişler tarafından toplanan imzalarla belirlenmemesi gerekir. Halkın da belli miktarda imzalarla aday gösterme hakkının olması gerekir" diyen Bozan, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin ilk adımı olan bu uygulamanın iyi bir gelişme olduğunu vurguladı.

Bozan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı tebrik eder, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim. Cumhurbaşkanından beklentimiz barış dilini kullanmasıdır. Ülkemizdeki herkesin rahat bir yaşam sürmesi için, adil düzenin adımları atılmalıdır. Ülkemizin en önemli sorunu olan Kürt sorununu batılı küresel güçlerinin önerdiği reçete ile değil, İslam kardeşliği, ümmet birliği ve şuuru içinde çözmede yardımcı olmalıdır. Seçim sonucunun, ülkemizin ve milletimizin saadeti için yapıcı bir muhalefet anlayışına vesile olmasını bekliyorum."

Ortadoğu'daki gelişmeler

Bozan, geçen yıl Mısır'da gerçekleşen askeri darbenin ardından meydanlarda düzenlenen protesto gösterisinde sivillere müdahale sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Sisi ve yandaşlarını kanadıklarını ifade eden Bozan, "İsrail Müslümanların gözü önünde uzun süredir Gazze'ye saldırıyor. İslam Barış Gücü oluşmadan saldırılar durmayacaktır" diye konuştu.

"Resullulah hiç bir savaşta, çocukları, kadınları, ihtiyarları, hastaları, din adamlarını, kendileriyle savaşmayanları ve teslim olanları öldürmemiş, sağ veya ölülere işkence yapmamıştır. Basında çıkan haberler doğruysa, IŞİD'ın yapmış olduğu katliamların İslam'a mal edilmesini kabul etmiyoruz. Bu vahşetin kimin işine yaradığına bakarak bu örgütün kime hizmet ettiği rahatlıkla ortaya çıkıyor. Sevgi, barış, güven dini olan İslam'ın 'barbar', 'vahşi' gösterilmeye çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Müslümanlardan her türlü ifrat ve tefrit hareketlerine karşı uyanık olmalarını bekliyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement