Sağlık Çalışanlarından Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarından Tepkiler Sürüyor

Sağlık Çalışanlarından Tepkiler Sürüyor

Gaziantep'te hasta yakını tarafından Dr.

19.04.2012 16:38

Gaziantep'te hasta yakını tarafından Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklanarak öldürülmesi Düzce'de görev yapan hekimleri isyan ettirdi. Düzce Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Murat Metek yaptığı açıklamada olayı cehaletle açıklanmasının mümkün olmadığını belirterek "Sağlık alanında artık dayanılmaz hale gelen şiddete karşı tedbir alınmalı" dedi.

Gaziantep'te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde çalışan göğüs cerrahisi uzmanı Doktor Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin yankıları devam ediyor. Bolu Düzce Tabip Odası Genel Sekreteri Doktor Murat Metek'de olayı vahşet olarak nitelendirdi. Metek, olayın cehalet tanımlamasıyla geçiştirilemeyeceğini ifade ederek "Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet artık dayanılmaz boyutlara geldi. Hiç kimse bu cinayeti cehaletle, tepkiyle, münferitlikle açıklamaya kalkmasın. Taammüden öldürüldü Dr. Ersin Arslan yıllardır sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğüne, sürekli olarak saldırıya uğradığımızı, hekimlere-sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz.

Durumun vahametini kavrayıp tedbir alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar, gözlerini yumdular, olan biteni seyretmekle yetindiler. Daha da kötüsü hastaları hekimlere, sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmaya devam ettiler." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarından Tepkiler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement