Sağlıkçılar Kansere Karşı Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılar Kansere Karşı Yürüdüler

Sağlıkçılar Kansere Karşı Yürüdüler

Konak Belediyesi'nin organize ettiği; Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Meme Kanseriyle Savaşım Derneği, Ege Üniversitesi (EÜ) Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)...

05.04.2013 10:58

Konak Belediyesi'nin organize ettiği; Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Meme Kanseriyle Savaşım Derneği, Ege Üniversitesi (EÜ) Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, doktor ve hemşirelerinin de katıldığı etkinliğe çok sayıda kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri de destek verdi.

Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayşenur Oktay, kanserle savaşta en önemli silahın korunma, erken tanı ve tedavi olduğunu söyledi. Kanserden yüzde 30-40 oranında yaşam tarzındaki değişikliklerle önlenebileceğine dikkat çeken Oktay, "Türün kullanımı, alkol tüketimi, güneşe fazla maruz kalma ve obezitenin kanser riskini artırdığı bilimsel çalışmalarla ortaya kondu. Dünyada her yıl 12.7 milyon kişi kanser tanısı konmakta ve 7.6 milyon kişi bu hastalıktan ölmekte. Ülkemizde de her yıl kanser görülme sıklığında önemli artış oldu. Kanser, kalp damar hastalıklarından sonra en sık ikinci ölüm nedenidir" diye konuştu. Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi (EÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, hastaneye gelen kanser kayıtlarını titizlikle tuttuklarını belirterek, merkezlerinde 81 bin kanser olgu bulunduğunu söyledi. Haydaroğlu, "Kanser oranı giderek artıyor. Kadınlarda kanser farkındalığı çok daha fazla. Erkeklerde kanser daha ileri safhalarda yakalanıyor. Bu nedenle erkeler içinde kanser farkındalığı programları yapılmalı" dedi. Konuşmaların ardından İzmir Meme Hastalıkları Derneği Dans Gurubu yaptıkları dans gösterisiyle etkinliğe renk kattı. Gündoğdu Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar elerlinde dövizlerle ve 'Kanser için el ele yürek yüreğe', 'Kansere karşı sağlığa yürüyelim' sloganlarıyla yürüyen kadınlara Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da destek verdi. Başkan Tartan, sağlığa sahip çıkmak ve önem vermenin en önemli yurttaşlık görevi olduğunu kaydederek, "Son yıllarda giderek arttığı gözlenen kanser hastalığından korunmak için ve farkındalığın artması için biz de yerel yönetim olarak üstümüze düşüne yapıyoruz. Her zaman sizlerin yanındayım. Birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kanserin yok olması için Başkan Tartan ve kadınlar ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçılar Kansere Karşı Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement