Şahinbey Belediyesi'nden Engelliler Günü'nde Anlamlı Hediye - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi'nden Engelliler Günü'nde Anlamlı Hediye

Şahinbey Belediyesi\'nden Engelliler Günü\'nde Anlamlı Hediye

Dünya Engelliler Günü'nde Şahinbey Belediyesi engellileri unutmadı.

03.12.2013 13:37

Dünya Engelliler Günü'nde Şahinbey Belediyesi engellileri unutmadı. Engelliler günü nedeniyle Şahinbey Belediyesi 111 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalyeyi engellilere hediye etti.

Şahinbey Belediyesi bahçesinde düzenlenen törenle 111 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalye engellilere tek tek verildi. Tekerlekli sandalyelerine kavuşma mutluluğunu yaşayan engelliler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti. Engelli araçlarına kavuşan engelliler, artık evden dışarıya rahatça çıkabilecekleri için sevinçli olduklarını ve sosyal hayatta birazda olsa yer alacakları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Düzenlenen töreninin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, engellilerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, "Bu engelliler günü haftası ve diğer haftalar elbette bu hafta münasebetiyle bu tür problemlerin konuşulduğu daha yoğun konuşulduğu haftalar sadece bugünlerde konuşulan bir mesele değil. Çünkü engelli kardeşlerimiz 365 gün bu sıkıntıları kendi hayatlarında yaşıyorlar. Şahinbey belediyesi olarak göreve başladığımız günden itibaren bugüne kadar 305 akülü 362 manüel olmak üzere 667 tane akülü ve manüel sandalyeyi engelli kardeşlerimize dağıttık. Herhangi bir ücret almadan, herhangi bir şart koşmadan hatta geçen yıldan beri alanı genişlettik. Sadece Şahinbey'de oturanlar değil, gerek Şehitkamil, Oğuzeli ilçelerimiz ve hatta illerimizden gelen vatandaşlarımıza da akülü ve manüel sandalye dağıtımı yapıyoruz. Burada amacımız şu bir kere bunun bir bedeli olmaması lazım. Çünkü genelde dar gelirli vatandaşımız biz bunlardan herhangi bir ücret almadan herhangi bir kampanya yapmadan bu sandalyelerin dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sadece dağıtmak yetmiyor bu vesile ile engelli kardeşlerimiz evelerinden dışarı çıkma fırsatı buldular" dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmede bulunan Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, "Milyonlarca vatandaşımız engelli maalesef bu vatandaşlarımızın toplumsal, ekonomik hayata entegre edilmesi gerekiyor. Bunların olabilmesi içinde herkese görev düşüyor. Son dönemlerde engelli vatandaşlarımız evlerden çıkıp toplumsal ekonomik hayata daha fazla katılmaya başlamışlardır. Bunun artarak büyümenin artarak devam etmesini diliyoruz. Bu engelliler haftası bir gün değil her zaman kutlanması gerekiyor" diye konuştu.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Sevgi medeniyeti, merhamet medeniyeti, vakıf medeniyetinin mensuplarıyız. Biz bize yakışanı yapıyoruz. Ne yapıyoruz sadakat veriyoruz. Biz bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten yan yana omuz omuza olmaktan gurur duyuyoruz. Biz Allah rızası için Kurandan besleniyoruz. Peygamber efendimizin izinden gitmeye çalışıyoruz. bir olmaya çalışıyoruz. güzel hizmet etmeye günü hayırlı bir şekilde geçirmeye çalışıyoruz. bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var."

Yapılan açılış konuşmaları sonrası engellilere tekerlekli sandalyeleri verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi'nden Engelliler Günü'nde Anlamlı Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement