Samsun'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Samsun\'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Samsun Müftülüğü tarafından, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" başlıklı panel düzenlendi.

16.04.2013 17:15

Samsun Müftülüğü tarafından, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" başlıklı panel düzenlendi.

Samsun Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde selam vererek konuşmasına başlayan Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, salondan beklediği gibi karşılık alamayınca, "Selamımı beğenmediniz mi? Kuran-ı Kerim'de bir ayet vardır. 'Size selam verildiğinde ya selamı aynıyla alın ya da daha güzeliyle karşılık verin'. Ne aynısıyla aldınız ne de daha güzeliyle karşılık verdiniz. Halbuki bu selam cennet ehlinin selamıydı. Peygamberimiz, 'Selamı aranızda yayın' diye buyurmuşlardır. Onun için bu selamı iyi alalım ki, meleklere de iyi cevap verelim ve bunun karşılığında cennete gidelim inşallah. Az önceki selamı meleklerin yazmadığı kanaatindeyim. Tekrar veriyorum, tekrar istiyorum" diyerek tekrar selam verdi ve salondakilerden daha gür sesle cevap aldı.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker ise yaptığı konuşmada, "Cenabı Hak, insanı kurtarmak için ona Sevgili Peygamberimizi göndermiştir. Eğer ona inanıp onun getirdiği mesajlar doğrultusunda insan hareket emiş olsa hem kendisini hem de bütün diğer canlılar olumlu şeklide hayat bulacak. İnsan doğuştan onurunu alan bir varlıktır. Onur da sevgi, saygı ve değer vermek vardır. İncitici olmamak, başkalarını aşağılamamak vardır. Böylece insanlığa Peygamber Efendimiz yeniden insanlığını hatırlatıyor, onu onurlu davranmaya teşvik ediyor" diye konuştu.

Düzenlenen panele Samsun Vali Yardımcısı Hulusi Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Milli Eğitim Müdürü. Dr. Mustafa Cora, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Amasya Müftüsü İsmail İpek, 19 Mayıs PMYO Müdürü İrfan Akkaya, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement