Sandal Beldesi'nden 10 Genç Askere Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Sandal Beldesi'nden 10 Genç Askere Uğurlandı

Sandal Beldesi\'nden 10 Genç Askere Uğurlandı

genç, müzikli bir gecenin ardından birliklerine uğurlandılar.

21.11.2012 10:05

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Sandal beldesinde 1992/4 tertip askere giden 10

genç, müzikli bir gecenin ardından birliklerine uğurlandılar.

Sandal Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Musa Özgül, Belediye Başkanı Rıfat Acar, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Üsteğmen Erkan Enginar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yiğen, daire amirleri, askere gidecek gençler ile aileleri katıldı.

Askerler adına bir konuşma yapan Hidayet Dülger, "Bizler nöbeti devralıyoruz, sizler burada rahat uyuyun. Biz bu vatanın evlatları olarak bayrağımıza ve vatanımıza göz diken düşmanlara karşı sizleri savunmaya gidiyoruz. Bizlerlerden duanızı eksik etmeyiniz" dedi.

Belediye Başkanı Rıfat Acar, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük savaşlar sonrası kurulduğunu hatırlatarak, "Bu savaşları kahraman askerlerimiz sayesinde kazandık. Askeri birliklerimize bugün yeni neferler gönderiyoruz. Vatan borcunu layıkıyla yerine getirip inşallah burunları bile kanamadan tekrar geri dönecekler ve ailelerine kavuşacaklar" diye konuştu.

Kula Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Musa Özgül de, askere gidecek gençlere hayırlı yolculuklar diledi. Özgül, "Bu ülkeyi yıpratmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki, Türk insanı vatanı için her zaman canını vermeye hazırdır" dedi.

Konuşmaların ardından uğurlacak askerler, mahalli sanatçı Sami Dinç'in söylediği parçalar eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Hatıra fotoğrafı çektiren gençler, daha sonra birliklerine uğurlandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandal Beldesi'nden 10 Genç Askere Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement