Sarı, Diyarbakır'da Pir Sultan Abdal Derneğinde - Son Dakika
Yerel

Sarı, Diyarbakır'da Pir Sultan Abdal Derneğinde

Sarı, Diyarbakır\'da Pir Sultan Abdal Derneğinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

14.03.2014 13:17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı Diyarbakır'a yaptığı 3 günlük ziyaret kapsamında Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

Pir Sultan Derneği Diyarbakır Şubesini ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ile birlikte Parti Meclis Üyesi Gökçe Pişkin, CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Diğer İlçe Başkan adayları da hazır bulundu.

Yapılan Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi misyonunun dayattığı durum nedeniyle yapması gerekenlerin farkında olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, " Türkiye'nin temel sorunun bugün başbakan üzerinden yayılan bir anti demokratik bir durum olduğunu Otoriter Faşizan bir rejime doğru gidildiğinin farkındayız. Bunun demokrasiyle aşılacak bir durum olduğunu biliyoruz. Hem Diyarbakır'da Yaşayan Kürt Yurttaşlarımızın hem de Alevi Yurttaşlarımızın sorunlarının ülkede demokratikleşmekten yoksunluktan kaynaklandığının farkındayız. Bir sosyal demokrat parti olarak ülkemizdeki bütün sorunları giderme konusundaki kararlığımızı da her fırsatta ifade ediyoruz" diye konuştu.

CHP'NİN DAHA FAZLA ÇALIŞMASI GEREKİR

Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Cafer Koluman ise Cumhuriyet Halk Partisi tarafından cemevine yapılan ziyarette Kürt dilinin hayatın her alanında kullanımını içeren Kürt sorununun çözümünü savunmak, akan kanın durmasını istemek, toplumun her kesiminin görevi olduğunu belirtti. Alevilerin toplumsal barışı esas aldığının söyleyen Koluman, "Siyasi partilerin bu süreçte elini taşın altına koyması gerekmektedir. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisinin bu konuda daha fazla çalışması gerekir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sarı, Diyarbakır'da Pir Sultan Abdal Derneğinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement