Şehir İçi Öğrenci Servis Ücretlerine Zam Geldi - Son Dakika
Yerel

Şehir İçi Öğrenci Servis Ücretlerine Zam Geldi

Şehir İçi Öğrenci Servis Ücretlerine Zam Geldi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan şehir içi öğrenci servis taşımacılığına 10 lira zam yapılarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni tarife ücretinin 95 lira olmasına karar verildi.

06.09.2013 09:56

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan şehir içi öğrenci servis taşımacılığına 10 lira zam yapılarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni tarife ücretinin 95 lira olmasına karar verildi.

Lapseki Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı gündeminde yer alan öğrenci servis ücretlerinin belirlenmesinde MHP ile Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri karşı karşıya geldi. Ak Parti Meclis Üyeleri adına söz alan Muhsin Orhon sabah, öğlen ve akşam tarifesinin 85 liradan 90 liraya yükseltilmesini öngörürken, sabah ve akşam olmak üzere günde iki sefer düzenlenen öğrenci servisi ücretlerinin de toplanan komisyon kararının da etkisiyle 50 liradan 55 lira olmasını gündeme getirdi. Gariban vatandaşların da düşünülmesi gerektiğini savunan Ak Parti Meclis Üyesi Muhsin Orhon, ne esnafı ne de velileri zor duruma sokmadan ortada bir karar alınmasını talep etti. MHP Meclis Üyelerinden Arif Durutürk'ün günde üç tarifeli taşımacılığın 95 liraya, sabah ve akşam olmak üzere iki sefer olarak yapılan taşımacılığın da 60 liraya yükseltilmesinde ısrar edince kısa süreli gerginlik yaşandı. Lapseki Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim, 4 Ekim 2012'de meclis kararıyla günde üç sefer düzenlenen öğrenci servis taşımacılığının 85 lira, sabah ve akşam olmak üzere iki sefer yapılan taşımacılığın fiyatının da 50 lira olarak belirlediklerini hatırlattı. O dönemde 1 litre mazot fiyatının 3 lira 91 kuruş olduğunun altını çizen Başkan Ekim, bugün mazotun litresi neredeyse %11 zamlanarak 4 lira 36 kuruş seviyelerine çıktığına işaret etti. Yeni tarifeyi oylamaya sunan Başkan Ekim 95 lira olarak belirlenecek olan fiyat teklifi için Ak Partili Meclis üyelerinden destek alamadı. 90 liralık teklife el kaldıran AK Parti Meclis Üyeleri, 95 liralık teklife hayır demesine karşın, MHP Meclis Üyelerinin çoğunlukta olduğu oylamada kaybetti. Söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Muhsin Orhon velilerin fazla belirlenen fiyata itiraz hakkının yasal boyutunu gündeme taşıdı. Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim isteyen velilerin dilekçe ile başvurmaları halinde taleplerinin değerlendirileceğini dile getirerek oturuma son verdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehir İçi Öğrenci Servis Ücretlerine Zam Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement