Selim'de Vakıf Tarafından Girişimcilere Destek Verildi - Son Dakika
Yerel

Selim'de Vakıf Tarafından Girişimcilere Destek Verildi

Selim\'de Vakıf Tarafından Girişimcilere Destek Verildi

destek sağlanıyor.SYDV tarafından, tecrübe ve bilgi birikimine sahip ve maddi imkansızlıktan dolayı iş kuramayan kişiler için geliştirdiği proje ile girişimcilerin yüzü gülüyor.

02.05.2012 11:58

Kars'ın Selim İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gelir getirici proje ile sosyal güvencesi olmayan ve iş kurmak isteyen girişimcilere

destek sağlanıyor.

SYDV tarafından, tecrübe ve bilgi birikimine sahip ve maddi imkansızlıktan dolayı iş kuramayan kişiler için geliştirdiği proje ile girişimcilerin yüzü gülüyor.

Gelir getirici proje ile Reşat Yücel ve Eyüp Aydın, adlı vatandaşların ortaklaşa çalışacakları mozaik,karo ve parke taşı imalathanesi açıldı.

İşyeri açılışında konuşma yapan Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, işyerinin ilçede alanında üretim yapan tek işyeri olması münasebetiyle sürdürülebilirliğinin yüksek olduğunu söyledi.

İki ailenin bu iş yeri sayesinde geçimlerini rahatlıkla sağlayabileceklerini İfade eden Kaya;

"Proje ile maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın, ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının arttırılması ve yaşam kalitelerinin yükseltilerek toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin sağlanması amaçlanmıştır" dedi.

İşyeri açmanın sevincini yaşayan Reşat Yücel ve Eyüp Aydın, adlı vatandaşlarda,artık kendi alın teri ile üretim yaparak hayatlarını kazanma imkanı buldukları için Kaymakam,Mehmet Nebi Kaya'ya teşekkür etti.

Vakıf Müdürü

Fikret Çelik ise, Kurulan tesisin 30 bin TL'ye mal olduğunu belirterek, Gelir getirici projelerde geri dönüşlü olarak ilk iki yıl ödeme olmadığını, sonraki 6 yıl içerisinde 6 eşit taksit şeklinde faizsiz olarak uygulandığını söyledi.

Öte yandan

açılan

ortak işletmede kişi başına 15 bin TL destek verildiği bildirildi.

Selim'deki işyerinin açılışını Kaymakam Mehmet Nebi Kaya ve

Belediye Başkanı Muhittin Yücel yaptı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selim'de Vakıf Tarafından Girişimcilere Destek Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement