Şen: "Türkiye'yi İç Savaşa Sürüklemek İstiyorlar" - Son Dakika
Yerel

Şen: "Türkiye'yi İç Savaşa Sürüklemek İstiyorlar"

Şen: "Türkiye\'yi İç Savaşa Sürüklemek İstiyorlar"

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, terör örgütlerinin Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemeye çalıştığını belirtti.

25.07.2015 12:55

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, terör örgütlerinin Türkiye'yi bir iç savaşa sürüklemeye çalıştığını belirtti.

Türk Ocakları Samsun Şubesi Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, görevi eski başkan Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan'dan devraldıktan sonra basınla tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Bir kafede düzenlenen toplantıda Şen, Türkiye ve Samsun üzerinden gündemde yaşanan olayları değerlendirdi. Türk Ocakları Samsun Şubesi Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, "Türkiye sokak hareketleriyle bir iç savaşa sürüklenmeye çalıştırılıyor" dedi.

Milliyetçi duygusu yüksek olan kişilerin bilinçli bir şekilde tepkilerini göstermesi gerektiğini belirten Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, "Samsun'da son yıllarda milli bir refleks oluştu. Ahmet Türk'e yumruk atma meselesinden sonra da bir tepki ortamı oluştu. Samsunlu ve Samsunsporlu iseniz PKK'ya en sert tepkiyi vermelisiniz şeklinde duygusal reflekslerle ortaya çıkan bir tavır oluştu. Bu tavrı eğer bir bilinç üzerinde taşıyamazsak bir kaç noktada sürdürülebilirliği söz konusu olamaz. Hisler bilinç düzeyine taşınmazsa birer hiçtirler. Türk Ocakları olarak şehrimizde önemli bir işlevi üstlenebileceğimizin kanaatindeyiz. Ülkenin gündemi ısınıyor. Terör örgütlerinin hedeflerinden bir tanesi de sokak hareketleriyle beraber kitleleri birbirine düşürmek. Psikolojik bölünmeyi tam manasıyla gerçekleştirdikleri takdirde gerisinin teferruat olduğunun kanaatindeler. Terör örgütünün hesabı bir iç savaştır. İç savaş sonrası da mağdur pozisyonuna bürünüp, uluslararası güçlerinde desteğini arkalarına alarak bir bağımsız Kürdistan'ın Anadolu hayalini böyle gerçekleştirebileceklerini düşünüyorlar. Burada hedefledikleri en önemli unsur sokak hareketleri. Milliyetçi tavrın sokak hareketlerinden öte bir bilinç üzerinde tepkisini en gür seste ifade etmesi gerekiyor. Türkiye kendi güvenliğini tehdit eden dış güçlerin saldırıları karşısında kendini savunma hakkını kullanmalıdır. Fakat bu noktada Suriye içindeki bataklığa çekilmememiz gerekiyor. Orada kiminle çarpışacağınızı bilmeden bir askeri güç kullanmaya kalkarsanız bu askeri güç büyük zayiatlar verebilir. Birileri Anadolu topraklarında bomba patlatıyorsa Türk devleti bunun hesabını sormak zorunda. Birileri Anadolu'da askerimize, polisimize pusu kuruyorsa Türk Devleti Uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanmak durumundadır. Bunun haricinde Suriye'deki bir savaşın parçası olmaması gerekir. Ülkemize yurt dışından milyonlarca mülteci geldi. Bu insanların ne kadar ülkemizde kalacağı belirli değil. Ülke olarak misafirperveriz ama uzun vadede sorunlar yaratabilir. Bir atasözüne göre 'Misafirperverlik 3 gün sürer, sonrası kabak tadı verir.' Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Doğu ve Güneydoğu elimizden giderse bunun sonuçları çok ağır olur. Eğer vatanımızın bu parçalarını kaybedersek 1 asır sonra İstanbul da elimizden gider" diye konuştu.

Tanışma toplantısına, Türk Ocakları Samsun Şubesi Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, Başkan Yardımcısı Halim Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Uğurlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Özman katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şen: 'Türkiye'yi İç Savaşa Sürüklemek İstiyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement