Siirt'te Faizsiz Krediye Yoğun Talep - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Faizsiz Krediye Yoğun Talep

Siirt\'te Faizsiz Krediye Yoğun Talep

İşyerlerini geliştirmek isteyen Siirtli esnaflar, KOBİ’lere 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceği haberi üzerine veri tabanına kayıt için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştire ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüklerinde yoğunluğa neden oldu.

19.12.2016 13:20

İşyerlerini geliştirmek isteyen Siirtli esnaflar, KOBİ'lere 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceği haberi üzerine veri tabanına kayıt için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştire ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüklerinde yoğunluğa neden oldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla KOBİ'lere 50 bin liraya kadar verilecek olan faizsiz kredi desteği için kayıtlar başladı. Bugün başlayan başvurulara yoğun bir talep olduğunu dile getiren KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç, Ekonomik Koordinasyon kurulu kararında KOBİ'lere yönelik 50 bin lira faizsiz kredinin birebir KOSGEB üzerinde verileceğini söyledi. Erkılıç, "19 Aralık'ta başlayan ve 21 Aralık tarihinde saat 24.00 itibariyle son başvuru tarihi olması hasebi ile Siirt ilimizde aşırı bir başvuruyla karşılaştık. Kredimiz bir yıl ödemesiz, ondan sonraki bir yıl ve iki yıl içinde 3'er aylık dönemler olmak üzere 8 aylık taksit ile ödeniyor. Sıfır faizle 36 yıllık bir vadesi olan krediye ilgiden memnunuz. KOBİ beyannamesi güncel olan tüm KOBİ'lerimizin öncelikle, www.kosgeb.gov.tr adresine girerek 21 Aralık tarihi saat 24.00 itibariyle başvuru yapmaları gerekiyor" dedi.

Mevcut iş yerlerini büyütmek için faizsiz krediye başvurduğunu belirten Siirtli esnaf Mehmet Fatih Baran ise, "Devletimizin sağladığı, hemen hemen faiz olmayan bir krediyi duyduk. Biz de faydalanmak için başvuruya geldik. İşimizi büyüteceğiz ve bu sayede Devletin bize baya bir katkısı olacağını umut ediyoruz" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Faizsiz Krediye Yoğun Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement