Simav'da Gaziler Günü'nde Anlamlı Kutlama - Son Dakika
Yerel

Simav'da Gaziler Günü'nde Anlamlı Kutlama

Simav\'da Gaziler Günü\'nde Anlamlı Kutlama

19 Eylül Gaziler Günü Kütahya'nın teröre en fazla şehit veren ilçesi Simav'da çifte törenle kutlandı.

19.09.2013 14:57

19 Eylül Gaziler Günü Kütahya'nın teröre en fazla şehit veren ilçesi Simav'da çifte törenle kutlandı.

Duygusal anların yaşanmasına yol açan "Gaziler Günü" dolayısıyla ilk tören saat 09.30'da Hükümet meydanında düzenlendi. Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Kasım Karahan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından törene katılan protokol, daire ve okul müdürleri, gaziler, şehit yakınları, öğrencilerle vatandaşlar saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Öğrencilerin şiirleriyle destek verdiği kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirtir konuşmasında Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Çotur, gücünü halktan alan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendisine verilecek her türlü görevi Atatürkçü düşünce sistemi ve büyük Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde en iyi bir şekilde yerine getirmek azim ve kararlığında olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından törene katılan gazilerle şehit yakınları daha sonra Belediye tarafından yapımı tamamlanan 101 Evler Mahallesindeki Şehitler Parkı'nın açılış törenine katıldı. Şehitler Parkı'nın açılış töreninde günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan yaptı. Kütahya'nın ilçeleri arasında teröre en fazla şehidin Simav'dan verildiğini ifade eden Başkan Karahan, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna terör örgütü ile girdikleri silahlı çatışmalarda canını feda ederek ölümsüzleşen 21 aziz şehidin anısına yaptıkları parkın ilçeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Karahan, "Bizler şehitlerimizi kalbimize gömdük. Onları unutmadık, hiçbir zamanda unutturmayacağız" şeklinde konuştu.

Parkın açılış kurdelesini Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ile birlikte gerçekleştiren Simavlı gazi ve şehit yakınlarının döktüğü gözyaşı törenlere katılanları duygulandırdı.

Şölen havasındaki 19 Eylül Gaziler Günü kutlama tarenlerine Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Cumhuriyet Savcısı Musa Güney, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sayit Bayramoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Müftüsü Yakup Yüksel, AK parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, okul ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, bazı belde belediye başkanları ile Simavlı gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Simavlı gazilerle şehit yakınları daha sonra Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın Eynal Kaplıcaları Restoranda onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Gaziler Günü'nde Anlamlı Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement