Sivil Güçler Birliğinin Açıklamasına Sendikalar Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Sivil Güçler Birliğinin Açıklamasına Sendikalar Tepki Gösterdi

Sivil Güçler Birliğinin Açıklamasına Sendikalar Tepki Gösterdi

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği başkanı Hüseyin Yurdakul, Türkiye Kamu-Sen ile Memur-Sen sendikalarını derneğin çatısı altında birleştirdiklerini söyledi."Kamu-Sen ve Memur-Sen El Sıkıştı, Sivil Güçler'e Büyük Katılım" başlığı ile yapılan...

22.04.2013 22:04

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği başkanı Hüseyin Yurdakul, Türkiye Kamu-Sen ile Memur-Sen sendikalarını derneğin çatısı altında birleştirdiklerini söyledi. "Kamu-Sen ve Memur-Sen El Sıkıştı, Sivil Güçler'e Büyük Katılım" başlığı ile yapılan açıklamada, birbirine rakip iki büyük sendika Kamu-Sen ve Memur-Sen'in Sivil Güçler'de birleştiği bildirildi. Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç ise haberi yalanladı. Kamu-Sen başkanı Mustafa Koç, kendilerinin bilgisi dahilinde olmayan açıklamayı talihsiz bulduklarını ve ahlaki olmadığını söyledi.

Sivil Güçler Birliği Derneği tarafından yapılan ve Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen şubesindeki bir ziyarette çekilen fotoğraflar ile dernek tarafından haber olarak basın-yayın kuruluşlarına gönderilen açıklamarda şöyle denildi;

"Sivil Güçler Birliği Derneği her hafta yaptığı flaş katılımlarla Balıkesir'de hız kesmeden büyüyor. Balıkesir'de faaliyet gösteren derneklerin ve kanaat önderlerinin üye olduğu ve iki sene önce 24 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan Sivil Güçler Birliği Derneği Hüseyin Yurdakul' un dernek başkanlığına getirilmesinden sonra adeta atağa geçti ve bir ay içerisinde 24 olan üye sayılarını 53'e çıkarttı. Geçtiğimiz haftalarda Balıkesir merkeze bağlı 41 mahalle muhtarının 24'ünü birden derneklerine üye yapan Sivil Güçler İstanbul merkezli faaliyet gösteren İskender Paşa cemaatinin sevenlerinin Balıkesir'de kurduğu Uluçınar derneğini üyeleri arasına katması ile kamu oyunun dikkatini çekti. Kamu-Sen ve Memur-Sen Sivil Güçler'de birleşti. Sivil güçler bu sefer de Balıkesir'in en büyük memur sendikası olan Memur-Sen konfederasyonuna bağlı olan Eğitim-Bir-Sen'in başarılı başkanı İbrahim Ethem Yılmaz'ı üyeleri arasına kattı. Eğitim-Bir-Sen binasına Sivil Güçler Birliği Derneği başkanı ve Kamu-Sen eski başkanı Hüseyin Yurdakul ve yönetim kurulu üyelerinden Yusuf Akgül, Av. Hasan Demiraslan, Mehmet Arslan, Mustafa Kuvancı, Cengiz Sandıkçı, Türk Sağlık Sendikası'nın eski yöneticisi Kani Keskin'den oluşan bir heyetle giden Sivil Güçler, yapılan törenle Eğitim-Bir-Sen'in Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz'ı derneklerine üye yaptılar. Bir türlü bir araya gelemeyen Kamu-Sen ve Memur-Sen Sivil Güçler'de bir araya gelerek birlik çağrısında bulundular."

TÜRKİYE KAMU-SEN'DEN SERT TEPKİ

İL TEMSİLCİSİ MUSTAFA KOÇ: "SİVİL GÜÇLER BİRLİĞİNİN AÇIKLAMASI AHLAKİ DEĞİL"

Konuyla ilgili görüşü sorulan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç, "Kamu-Sen ve Memur-Sen Sivil Güçler'de Birleşti" açıklamasının kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığını, en ufak bilgileri dahi olmadan kendileri dışında yapılan bu açıklamanın son derece talihsiz olduğunu, yapılanın ahlaki olmadığını söyledi. Sivil Güçler Birliği Derneğinin duyurusunun ardından konu hakkındaki görüşleri sorulan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç, şöyle konuştu:

"Türkiye Kamu-Sen kurulduğu günden bu yana konfederasyonun çizmiş olduğu ilkeler ve prensipler doğrultusunda yıllardır kamu çalışanlarının haklarını ve menfaatlerini korumak, sosyal haklarını ileriye götürebilmek için kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Aynı zamanda kamu çalışanlarının haklarını korumanın dışında önemli kırmızı çizgileri bulunan 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız' ilkesiyle ülke meselelerini de her zaman sahiplenmiştir. Yerel basından öğrendiğim kadarıyla Sivil Güçler Birliği Derneğinin yapmış olduğu bir açıklamada Kamu-Sen ile Memur-Sen'in biraraya geldiği Sivil Güçler Birliğinde birleştiği belirtilmiş. Kamu-Sen İl Temsilcisi olarak şahsımın ve bağlı sendikaların şube başkanları ve temsilcilerinin bu konuyla uzaktan yakından hiçbir bağlantısı yoktur. Türkiye Kamu-Sen 1992 yılında kurulan kamuda çalışan memurların örgütlendiği en büyük sivil güç birliğidir zaten. Eğer insanlar sivil gücün ne olduğunu görmek istiyorsa yıllardır Kamu-Sen'in ülke meselelerindeki göstermiş olduğu hassasiyeti bilmelidirler. Kamu-Sen'in bugüne kadar Sivil Güçler Birliği ile en ufak bir teması ve görüşmesi olmamıştır. Sivil Güçler Birliği yöneticilerini bundan sonraki yapacakları açıklamalarda daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Sivil toplumu yönetmek ve önderlik yapmak ilke, prensip ve hassasiyet ister. Türkiye Kamu-Sen olarak 'çizgisini değiştirmeyen insanlar topluluğu' olarak yolumuza devam edeceğiz. İnsan geçmişinde Kamu-Sen il temsilciliği yapmış olabilir. Bunu ömrünün sonuna kadar sermaye olarak kullanması bana göre ahlaki değil. Kamu-Sen eski başkanı Hüseyin Yurdakul'un herhangi bir cemiyette veya sivil toplum kuruluşunda görev alması bireysel olarak yansıtması üyesi bulunduğu kurumu yıpratmaması gerektiğine inanıyor, her fırsatta Kamu-Sen eski başkanı olarak yapılan haberler Türkiye Kamu-Sen ve Kamu-Sen camiasını bağlamamaktadır. Bu açıklama talihsiz bir açıklamadır."

"YARGIYA GİDERİZ"

Aynı zamanda Türk Sağlık-Sen şube başkanı olan Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi Mustafa Koç, Kamu-Sen'in adının kullanılmasından dolayı bu konuyu yargıya da götürebileceklerini bildirdi. Ayrıca, Koç, çözüm diye kamuoyunun gündemine sunulan süreci ihanet süreci olarak değerlendirdiklerini belirterek, Kesk ve Memur-Sen genel başkanlarının akil insanlar heyetinde yer almalarına da göndermede bulundu. Kamu-Sen üyelerinin böyle bir oluşumda yer almadığını ve almaması gerektiğini ifade eden Koç, "Bizim sendikal anlayışımızda; Son günlerde ülkemizin büyük yoğunlukla uğraştığı bize göre ihanet süreci olan sözde açılım süreci ülkemizin terör meselesini çözmek için akil insanlar arasına katılan Kesk ve Memur-Sen'in başkanlarının katıldığı bir Sivil Güçler'de bizim kırmızı çizgilerimize göre hiçbir üyemizin olmaması gerekir" dedi.

MEMUR-SEN SİVİL GÜÇLER BİRLİĞİNİ KINADI

İL TEMSİLCİSİ MUSTAFA EROL: "SİVİL GÜÇLER BİRLİĞİ KİMMİŞ Kİ BİZİ BİRLEŞTİRMİŞ? ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Bu arada, Memur-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Erol da, Sivil Güçler Birliği Derneğinin bu açıklamasına Kamu-Sen gibi sert tepki verdi. Yapılan açıklamadan sonradan haberi olduğunu, Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen şube başkanının ziyaret edildiğini ve derneğe üye yapıldığını öğrenince şube başkanına tepki gösterdiğini söyleyen Mustafa Erol, Sivil Güçler Birliği Derneğini kınadıklarını açıkladı. Görüş olarak Kamu-Sen ile hiçbir zaman bir araya gelmediklerini kaydeden Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol, "Sivil Güçler Birliği kimmiş ki bizi birleştirmiş? Yapılan bu açıklamadan dolayı Sivil Güçler Birliği Derneğini şiddetle kınıyoruz. Bizi bir araya getirmek Sivil Güçler Birliği Derneğine mi kalmış? Biz Türkiye Kamu-Sen ile hiçbir zaman görüş anlamında bir araya gelmedik. Ancak, bazı platformlarda ittifak eylemi olabilir. Sivil Güçler Birliği zaten temelsiz bir dernek. Bizim için çok önemli olmayan şahısların üye olduğu br yer. Memur-Sen İl Temsilcisi olarak üyelik için bana da geldiler, kabul etmedim. Eğitim-Bir-Sen şube başkanım İbrahim Ethem Yılmaz ile görüştüm, hatır için üye olmuş, o derneğe üyelikten çektireceğim. Bu konuda daha sonra kamuoyuna ayrıntılı bir bir açıklama yapacağım" diye konuştu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol, sivil Güçler Birliğinin yaptığı açıklamayla ilgili Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç'un tepkisinin de yerinde olduğunu, Kamu-Sen'in adının kullanılmasıyla ilgili olarak yargı yoluna gidebilecekleri açıklamasına da Memur-Sen olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Sivil Güçler Birliği Derneğinin katılımlarla ilgili Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'i dernek çatısında birleştirdikleri şeklindeki açıklama Balıkesir kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Kamu-Sen Temsilcisi Mustafa Koç ve Memur-Sen Temsilcisi Mustafa Erol, Sivil Güçler Birliği Dernek başkanı Hüseyin Yurdakul ile açıklamasıyla ilgili arayıp görüştüklerini, Yurdakul'un 'birleşme' açıklamasını tekzip edeceğini söylediğini kaydettiler.

HÜSEYİN YURDAKUL: "SENDİKALAR İŞLERİNE BAKSIN"

Bu arada, Sivil Güçler Birliği Derneğinin yeni başkanı Hüseyin Yurdakul, son zamanlarda yaptığı üye çalışmalarıyla her kesimden insanları bünyelerine katıp birliktelik oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kamu-Sen ve Memur-Sen başkanlarının gösterdiği tepkileri anlamsız bulduğunu belirten Yurdakul da sendikaların verdiği tepkilere karşı çıktı. Hüseyin Yurdakul, "Ben Kamu-Sen'in eski başkanıyım, 10 yıla yakın Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği yaptım. Bu sıfatı ömrümün sonuna kadar kullanırım, kullanacağım, kimse de engelleyemez. Ben aynı zamanda Türkiye Kamu-Sen Üst Kurul Delegesiyim Kamu-Sen genel başkanını seçen Türkiye'deki 450 üst kurul delegesinden biri benim. Türk Tarım Orman-Sen'in de genel merkez delegesiyim. Bu sıfatı ben kullanmayacağım da kim kullanacak. Türkiye'de yapılacak bir sürü işler var, onlarla ilgilensinler. Sivil Güçler Birliği üzerinden gündeme getirmesinler kendilerini. Yaptığımız açıklamadaki haberin içeriğinde birşey yok. Kamu-Sen ve Memur-Sen anlaştı, bir araya geldi demiyoruz. Biz Balıkesir'de her görüşü o dernekte birleştirmek için yola çıkmışız. Yani Kamu-Sen ve Memur-Sen bu kadar mı bir araya gelmek istemiyormuş? Derneğimize 24 muhtar üye oldu, cemaat dernekleri üye oldu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri üye oldu. Kanaat önderlerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Herkesin görüşü aynı olacak diye birşey yok. Amacımız farklı görüşlerden insanları, sivil toplum önderlerini asgari müştereklerde buluşturmak. Sabri Uğur Balıkesir'in eski belediye başkanı değil mi? Sami Gökdeniz ne diye biliniyor, eski belediye başkanı. Ben de yıllarca başkanlığını yaptığım Kamu-Sen'in eski başkanıyım. Şu anda Sivil Güçler Birliği Derneğinin başkanıyım. Eğitim-Bir-Sen şube başkanının kanaat önderi olarak şahsını üye yaptık, sendikasını değil" dedi.

Hüseyin Yurdakul, iyi niyetli yaklaşımlarının ve çabalarının arkasında art niyet aranmaması gerektiğini söyledi.

(YU)

22.04.2013 21: 53: 12

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivil Güçler Birliğinin Açıklamasına Sendikalar Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement