Söke'ye Bağlı Sazlı Beldesi Kanalizayona Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Söke'ye Bağlı Sazlı Beldesi Kanalizayona Kavuşacak

Söke\'ye Bağlı Sazlı Beldesi Kanalizayona Kavuşacak

Söke'ye bağlı Sazlı Beldesi'nde kanalizasyon projesi inşaatı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

23.07.2013 17:00

Söke'ye bağlı Sazlı Beldesi'nde kanalizasyon projesi inşaatı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Sazlı Beldesi Kanalizasyon Şebeke Projesi yapım işinin yüzde 50'si Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP)'nden hibe, yüzde 50'si ise yüzde 8 faiz ve 180 ay vade ile İller Bankası Kredisi ile yapılacak. 16 Mayıs'ta İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen yapım işi ihaleyi 3 milyon 788 bin TL bedel üzerinden alan Sami Altuğ İnşaat Ltd. Şti. tarafından yapılacak. İşin yapımı için 450 gün öngörüldü.

Sazlı Beldesi Kanalizasyon Şebeke Projesi yapım işi için yer teslimi Sazlı Belediyesi'nde düzenlenen bir törenle yapıldı. Törende Sazlı Belediye Başkanı Abdülmüttalip Demir ve İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe başta olmak üzere İller Bankası ve yüklenici firma yetkilileri ile Belediye Meclis Üyeleri bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe; "Sazlı Beldesinden derlenecek atık suların tamamı, doğal eğime uygun olarak beldenin güney batısında imar planında tesis yeri olarak ayrılan alanda yapılacak Atıksu Arıtma Tesisine kadar cazibeli olarak iletilecek. Burada arıtma tesisi yapılıncaya kadar, atık sular arıtma tesisi kenarında bulunan kurutma kanalına geçici olarak deşarj sağlamak için alan içine yapılacak terfi merkezi ile deşarj yapılacak" dedi.

İller Bankası Bölge Müdürü Muhittin Menekşe projenin tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

Sazlı Beldesi için çok önemli olan altyapı kanalizasyon işinin yapımı için geçmiş yıllarda harekete geçtiklerini belirten Belediye Başkanı Abdülmüttalip Demir; "Bugün kanalizasyon projesi inşaatının başlama aşamasına gelmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bütünşehir ile kapanacak bir belediye olmamıza rağmen bu önemli projenin bizim görev süremiz içerisinde hayata geçiriliyor olması bizim için gurur vericidir. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'ye Bağlı Sazlı Beldesi Kanalizayona Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement