Soma Osb'de Süreç Hızlanıyor - Son Dakika
Yerel

Soma Osb'de Süreç Hızlanıyor

Soma Osb\'de Süreç Hızlanıyor

Soma Organize Sanayi Bölgesi’nin bakanlıkça tescilinin yapılması sonrasında süreç hızlanmaya başladı.

06.02.2014 10:44

Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin bakanlıkça tescilinin yapılması sonrasında süreç hızlanmaya başladı. Bu kapsamda Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kamış, Soma'ya gelerek Organize Sanayi bölgesi alanında incelemelerde bulunarak, Soma OSB yönetiminden bilgi aldı.

Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kamış, Soma Organize Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulundu. Kamış'a Soma Ticaret ve Saanyi Odası Başkanı Hakan Işık, Soma OSB Başkanı Mehmet Yeşil ile Ticaret ve OSB yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Yeni kurulan Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin hem soma'ya hem Manisa'ya hayırlı olmasını dileyen Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kakış, "İl müdürlüğü olarak Manisa bölgesinde bulunan OSB'leri 6 ayda bir gezerek bakanlığımıza rapor gönderiyoruz. Soma OSB'de bölgenin bir OSB'si olduğu için bugün buradayız. Hem OSB alanını yerinde görmek hem de başkanlarla sorunlara ilişkin toplantı yapmak istedik." dedi.

Soma Organize Sanayi bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yeşil ise ziyaretten dolayı çok memnun kaldıklarını ifade ederek, Soma OSB'nin yapılaşma süreci hakkında bilgi verdi.

TİCARET ODASI BAŞKAN IŞIK, "SIRA KAMUŞLAŞTIRMADA"

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Hakan Işık ise 950 dönümlük alan içersinde olacak olan Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin tapuların Bakanlığa gönderildiğini belirterek, "Bu araziler için kamu yararı kararı çıkacak. Sonrasında ise tapuya şerhler konulacak ve kamulaştırma aşamasına geçeceğiz. Onu da büyük bir ihtimalle ya Soma Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi yapacak. Kamulaştırma da da diyelim ki 300 dönüm alındı hemen planlamalara başlanacak. Kamulaştırma devam edecek. Şu anda 15-16 firma Soma OSB için hazırda bekliyor. Bunun haricinde yatırımcı portföyümüzde olmayan firmalardan da talep var. Ama ilk olarak kamulaştırmanın hallolmasını bekliyoruz." dedi.

Soma OSB yönetimi de oluşturulurken Mehmet Yeşil Başkanlığındaki yönetimde şu isimler yer alıyor: Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğan, Üyeler Murat Ok, Kemal Çamzeybek, Dursun Solak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Osb'de Süreç Hızlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement