Stk'lar Uludere'deki Olayı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Stk'lar Uludere'deki Olayı Kınadı

Stk\'lar Uludere\'deki Olayı Kınadı

Diyarbakır'da 26 sivil toplum kuruluşu (STK) ortak basın açıklaması düzenleyerek Uludere olayını kınadı.

04.01.2012 13:47

Diyarbakır'da 26 sivil toplum kuruluşu (STK) ortak basın açıklaması düzenleyerek Uludere olayını kınadı. STK'lar adına konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can, hükümetin milletten özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da DTSO binasının bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına, 26 STK temsilcisi katıldı. STK'lar adına basın açıklamasını DTSO Başkanı Remzi Can yaptı. Can, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 35 kişinin öldüğü olayla ilgili, "Kürt meselesi, bu ülkenin en önemli meselesidir. 30 yıllık deneyim, bu meselenin şiddetle ve güvenlikçi bir bakışla çözülemeyeceğini kanıtlamıştır. Aksine bunlar, meselenin daha da derinleşmesine ve yaşadığımız acıların daha da büyümesine neden olmaktadır. Uludere'de yaşananlar,

maalesef bunu teyit eder niteliktedir. Kalıcı ve demokratik barış sağlanmadığı müddetçe, masum insanların mağdur edilmesi kaçınılmaz, huzur ve güvenliğin tesis edilmesi ise imkansızdır. Kürt meselesi ancak daha fazla demokrasi ve daha fazla hukukun egemen kılınmasıyla bir çözüme kavuşturulabilir. Bu bağlamda Uludere'de ekmeklerinin derdinde olan kardeşlerimizin katledilmesine neden olan hadisenin tüm ayrıntılarıyla açığa çıkarılması hayati önemi haizdir. Hükümete önemli sorumluluklar düşmektedir. Hükümet

öncelikle ayrıntılı bir araştırma ve soruşturma yapmalı, sorumluları tespit etmeli, hatası, ihmali veya kusuru bulunanların cezalandırılmasını sağlamalıdır. Hükümet, katliamdan dolayı milletten özür dilemeli, mağdur olanların ailelerine tazminat ödemeli ve bir daha bu tür olayların cereyan etmemesi için gerekli tüm önlemleri almalı ve tüm bu hususlarda kamuoyuna sürekli bilgi vermelidir" dedi.

Diyarbakır iş camiası olarak, Kürt meselesinin anayasal ve demokratik çözümü için başta hükümet olmak üzere tüm siyasal partileri ve toplumsal kesimleri sorumlu davranmaya çağırdıklarını aktaran Can, "Zira biliyoruz ki, Uludere gibi her birimizin yüreğine kor yangınlar düşüren faciaların bir kez daha yaşanmaması, ancak kalıcı bir barış ile mümkün olabilir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" diye konuştu.

Can daha sonra grup olarak Pazartesi günü olay yerine gideceklerini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lar Uludere'deki Olayı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement