STK'lardan Başkan Türk'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

STK'lardan Başkan Türk'e Ziyaret

STK\'lardan Başkan Türk\'e Ziyaret

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, STK temsilcilerini makamında kabul etti.

05.10.2012 15:25  Güncelleme: 15:50

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Alevi Kültür Derneği Mersin Şubesi, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD), Çağdaş Sanayici ve İşadamları Derneği, Temiz Toplum Hareketi Derneği (TTHD) ve Kahramanmaraşlılar Derneği temsilcilerini makamında kabul etti.

İlk olarak TTHD Başkanı Mustafa Müderrisoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Başkan Türk'e temiz toplum gömleği giydirildi. Ziyarette konuşan Mustafa Müderrisoğlu, Başkan Türk'ün de TTHD üyesi olduğunu ifade ederek, "Sayın Başkanımızla uzun süredir önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bugün de önemli birkaç konuda görüş alışverişinde bulunmaya geldik. TTHD olarak burs vermek isteyen ve burs almak isteyenleri kayıt altına alarak bir veritabanı oluşturuyoruz. Bazı esnaf ve işadamlarımızla görüştük, katkı sözü aldık. Bu organizasyonda belediyemizin de katkılarıyla bir köprü görevi görmek istiyoruz" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise Akdeniz Belediyesi Eğitim ve Destek Evi'nde ilk yıl 92, ikinci yıl 148 öğrencinin yükseköğretim programlarını kazandığını dile getirerek, bu öğrencilerin tamamının burs ihtiyacı bulunduğunu kaydetti. Belediyelerin burs vermesinin geçtiğimiz yıllarda yasaklandığını hatırlatan Türk, bu konuda yasal çerçevede üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Türk TTHD'nin ardından TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırladı. Ziyarette söz alan TISİAD Başkanı Kılıç, henüz yeni kurulmalarına karşın önemli adımlar attıklarını, Türk ve Iraklı işadamlarının yer aldığı derneğin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için faaliyet göstereceğini ve bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Türk de, TISİAD'ın her biri kendi alanlarında söz sahibi olan ve yetkin insanlardan oluştuğunu, bu sinerjinin Türkiye-Irak arasındaki dostluk ve ticari ilişkilere önemli katkı sunacağına inandığını söyledi.

Türk, TISİAD'IN ardından Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Suat Yıldız ve beraberindekileri kabul etti. Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 'Laik ve demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık' mitinginin 7 Ekimde Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda yapılacağını anımsatan Başkan Suat Yıldız, "Kötü gidişe bir dur demek, bu ülkede ezilenlerin seslerini meydanlarda haykırma için 7 Ekim'de Sıhhiye Meydanı'nda olacağız. Hedefimiz 1 milyon candır. Ancak bu sorun tek başına Alevilerin değil, toplumun haksızlığa uğrayan tüm kesimlerinin sorunudur. Sendikalar, sivil toplum örgütleri, Avrupa'dan sivil toplum kuruluşları, sol siyasi partilerin tamamı mitingimizi destekliyor. Biz sizlerin aracılığıyla tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise statükonun, ülkenin ve halkların özgürlüğünün önünde yıllardır büyük bir engel olduğunun altını çizerek, bunu aşmanın yolunun örgütlü bir toplumdan geçtiğini ifade etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel STK'lardan Başkan Türk'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement