Su Sondaj Çalışmalarını 'Kaçak Kazı' İhbarı Durdurdu - Son Dakika
Yerel

Su Sondaj Çalışmalarını 'Kaçak Kazı' İhbarı Durdurdu

Su Sondaj Çalışmalarını \'Kaçak Kazı\' İhbarı Durdurdu

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, başlatılan sondaj çalışmaları, jandarmaya yapılan sit alanında çalışma yapıldığı yönündeki ihbar üzerine durduruldu.

27.12.2013 17:13  Güncelleme: 17:17

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, yaşanan içme suyu sıkıntısını çözmek amacıyla İller Bankası aracılığıyla başlatılan sondaj çalışmaları, jandarmaya yapılan sit alanında çalışma yapıldığı yönündeki ihbar üzerine durduruldu.

Seyigazi Belediyesi, mevcut içme suyunun, içindeki bor, kireç ve arsenik yüzünden kullanılmasının sakıncalı olduğu yönündeki raporlar üzerine yeni su kaynakları bulmak için bir çalışma başlattı. 2013 Yılı başlarında İller Bankası tarafından, Soğulcak mevkiinde sondajla içme suyu bulunması için ihale açıldı. Müteahhit firmanın geçtiğimiz eylül ayı sonunda başlattığı çalışmalar sonucu ilk kuyuda saniyede 15 litre su kaynağına ulaşıldı. İkinci bir kuyu çalışmaları sürerken, jandarmaya, 'Sit alanında kaçak kazı yapılıyor' ihbarı yapıldı. Bunun üzerine Müze Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte çalışma yapılan bölgeye gelen jandarma ekipleri, çalışmaları durdurarak C. Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

SONDAJ YERİ 'SİT ALANINA YAKIN BİR PARSEL'

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Belediye Başkanı Adnan Yalçınşen, uzun yıllardır devam eden sağlıksız içme suyu sorununa çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. Mevcut kaynaktan sağlanan suyunun içmek için uygun olmadığını yönündeki raporlar üzerine harekete geçtiklerini anlatan Başkan Yalçınşen "Yeni ve sağlıklı su bulmak için yaptığımız arayışlar sonucu kazdığımız ilk sondajla ilçemizin ihtiyacı olan saniyede 12 litre sudan daha fazla bir kaynağa rastladık. Bize saniyede 15 litre su sağlayacak kuyunun yedeğini kazarken, 150 metreye kadar indikten sonra kimliği henüz belli olmayan biri jandarmaya 'Kaçak kazı yapılıyor' diye ihbarda bulunmuş. Müze yetkilileri ve jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası, sondaj yapılan yerin 'Sit alanına komşu parsel' olduğu açıklanarak çalışmalarımız durduruldu. Müteahhit firma da malzemeleri alıp beklemeye başladı. Konu C. Savcılığına intikal ettiği için şu anda beklemedeyiz. Kurul kararına göre hareket edeceğiz" dedi.

TEMİZ BUYU HALKIMIZA ULAŞTIRACAĞIZ

Yıllardır bu mahallede yaşayan biri olarak sondaj bölgesinin sit alanı olduğunu kendisinin bile bilmediğini söyleyen İlçe Belediye Başkanı Adnan Yalçınşen, sondaj yakınında bir höyük olduğunu belirtiliyor, ama bizim çalışmalarımızın tarihi esere zarar verebilecek durumda değil. Biz, halkın en önemli ihtiyacı olan temiz içme suyunu bulmak için çabalarken, birilerinin muhtemelen çekememezlik veya siyasi hesaplar yüzünden bu hizmeti durdurmasına bir anlam veremiyorum. Biz bulduğumuz temiz suyu halkımıza ulaştırmak için bütün çabamızı sürdüreceğiz. Olay bittikten sonra, asılsız ihbar edeni de bulup dava açarak bütün kanuni haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

HAYIRLI BİR ÇALIŞMA ENGELLENDİ

Seyitgazi Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Zeki Özkan ise, asılsız ihbarın tamamen siyasi amaçlarla yapıldığını söyledi. Soğulcak mevziideki alanda sadece 20-30 santimetre çapında boru için delik açıldığını, orada olduğu belirtilen höyükte bir zararın söz konusu olamayacağını belirten Özkan "Kaldı ki bu toplum yararı için yapılan hayırlı bir çalışma. Halka sunulmaya çalışılan hayırlı bir iş seçim öncesi malzeme yapılmaya çalışılıyor. Biz adalete güveniyoruz ve gerekli iznin alınacağını umuyoruz. Belediyemizin bu hayırlı çalışması engellenemeyecektir. Suyu bile siyasi malzeme yapanlara yazıklar olsun diyorum. İlçemiz için içilir bir su elde edip kamu yararına çalıştığımız bir noktada bu ihbarla Seyitgazi halkı içme suyundan mahrum bırakılmıştır. Seçim çalışmalarında partimizi ve teşkilatımızı başarısız gösterme girişimine karşı ilçe halkımız adına üzüntülerimizi belirtirim. Gelecek olan bu hizmete bu şekilde taş koyan kişi ve ya kişileri ilçe halkımızın vicdanına havale ediyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Su Sondaj Çalışmalarını 'Kaçak Kazı' İhbarı Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement