Tablet ve Bilgisayar Bağımlılığına Karşı Tablet Oyunu - Son Dakika
Yerel

Tablet ve Bilgisayar Bağımlılığına Karşı Tablet Oyunu

Tablet ve Bilgisayar Bağımlılığına Karşı Tablet Oyunu

Eskişehir Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi Ali Arı, çocuklarının tablet, bilgisayar gibi bağımlılıklarına karşı geliştirilen zeka oyununu tanıtarak velilere tavsiyelerde bulundu.

06.04.2016 14:50

Eskişehir Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi Ali Arı, çocuklarının tablet, bilgisayar gibi bağımlılıklarına karşı geliştirilen zeka oyununu tanıtarak velilere tavsiyelerde bulundu.

Teknolojinin hızla ilerlemesi yetişkinlerin yanında, çocukların da ilgisini çekiyor. Çocuklar, evlerinde televizyon karşısında günlerini geçirerek adeta teknolojinin bağımlısı oluyorlar. Bunun yanında anne ve babalarının telefonlarını da alarak, saatlerce oyun oynuyorlar. Mağaza sahibi ve zeka oyunları öğretmeni olan Ali Arı ise, bu sorunlara dikkat çekti. Sorunların zeka ve akıl oyunlarının yardımıyla aşılacağını anlatan Arı, "Mesleğim boyunca birçok öğrenci ve velimizle eğitim sorunlarını, öğrencilerin öğrenmelerinin önündeki engelleri, ders çalışma ve tekrar yapmalarını engelleyen çeldiricileri paylaşma imkanım oldu. Bu çeldiricilerin en başında çocuklarımızın teknolojik cihazlara olan bağımlılığı ya da cihazların amacına uygun kullanılmaması en başta gelen etkendi. Özellikle bilgisayar başına geçen bir öğrencinin ilk aklına gelen, bir oyunu oynamak ya da sürdürmek oluyor. Artık, hemen hemen her öğrencinin akıllı cep telefonlarına çok kolay ulaşabildiğini düşündüğümüzde aynı davranışı burada da sürdürdüğünü görebiliriz. Öğrencinin cep telefonu olmasa bile anne ya da babanın telefonu genellikle akşamları çocukların oyun ihtiyacını karşılamaktan öteye gidemiyor. Aileler ne kadar engel olmaya çalışsa da çocuğun ısrarı galip geliyor" dedi.

"OYUN, ZEKA OYUNLARINA GEÇİŞTE İYİ BİR KÖPRÜ VAZİFESİ OLUYOR"

Çocukların tablet ve bilgisayarlara daha fazla sempati duyduğunu dile getiren Arı, tablet şeklindeki zeka oyunu hakkında bilgi verdi. Oyunun oynanma şeklini de aktaran Ali Arı, "Çocuklarımızın bilgisayar ve cep telefonuna duydukları sempati zaafını kullanarak yapılmış olan; hem tablet gibi olan hem de zeka gelişimini, strateji kurabilmesini, hızlı ve çevik olmasını sağlayan Sguare Up oyunumuzu tavsiye ediyoruz. Daha önce zeka oyunlarıyla tanışmamız çocuklarımıza eski alışkanlıklarına yakın olan bu oyun, zeka oyunlarına geçişte iyi bir köprü vazifesi olabilmekte. Oyun istenirse tek kişi, istenirse rakiple oynanmaya müsait. Kutunun içinden iki adet tablet ve iki adet küp sallayıcı çıkıyor. Küp sallayıcısını sallıyoruz ve ortaya bir renk örüntüsü çıkıyor. Çocuk da tablet üstünde renk küplerini kaydırarak aynı örüntüyü rakibinden hızlı yapmaya çalışıyor. Çok sürükleyici ve bir o kadar da keyifli bu oyunumuzda hızlı olan, stratejik düşünen kazanıyor. Oyunumuz hakkında görsel ve bilgilere isteyenler www.aliariakademi.com adresinden de ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARINIZI ZEKA OYUNLARIYLA TANIŞTIRIN"

Çocukların zeka gelişimini önemsediklerini belirten Ali Arı, velilere tavsiyelerde bulunarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Çocuklarımızın zeka gelişimini ve ders sonrası kaliteli zaman geçirmesini önemsiyoruz. Bunun için de mağazamızda her geçen gün güncellemeler yapıyor, yeni oyunları hem Eskişehir'in0 hem de Türkiye'nin birçok iline ulaştırıyoruz. Çocuklarını bilgisayar ya da cep telefonunun başından kaldıramayan velilerimize tavsiyem şudur; lütfen çocuklarınızı zeka oyunlarıyla tanıştırın. Çocuklar teknolojiye değil oyuna bağımlılar. Çocuğun elinden oyunu alamazsınız ama oyun seçimini siz yapabilirsiniz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tablet ve Bilgisayar Bağımlılığına Karşı Tablet Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement