Tanju Çolak Kanserle Mücadele Çalışmalarına Destek Verdi - Son Dakika
Yerel

Tanju Çolak Kanserle Mücadele Çalışmalarına Destek Verdi

Tanju Çolak Kanserle Mücadele Çalışmalarına Destek Verdi

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan toplum tabanlı kanser tarama çalışmalarına destek vermek için kente geldi Çolak: "Ülke olarak kanserden korktuğumuz için erken teşhis yaptırmıyoruz. Özellikle toplumun önde gelenlerinin ve medyanın bu çalışmalara destek vermesi gerekir"

26.07.2013 17:43

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan kanser tarama çalışmalarına destek vermek için kente geldi.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde, kanserle mücadele standının açılışı yapan Çolak, "Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır" yazılı tişört ve şapka giyerek çalışmalara destek verdi.

Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu, vatandaşların bu konularda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çolak, bu işte en büyük görevin medyaya düştüğünü söyledi. Çalışmalara destek vermek için Muğla'ya geldiğini anlatan Çolak, "Ülke olarak kanserden korktuğumuz için erken teşhis yaptırmıyoruz. Özellikle toplumun önde gelenlerinin ve medyanın bu çalışmalara destek vermesi gerekir. Ben kendi adıma böyle çalışmalara ülkenin neresinde olsa katılırım. Yeter ki bizden destek istesinler, iletişime geçsinler" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan ise Tanju Çolak'a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Toplum Tabanlı Kanser Tarama Programı ile belirli yaş grubundakilerin kanser taramalarını yapmayı hedeflediklerini bildiren Ceylan, buna yönelik aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezi çalışanlarına verilen eğitimlerin tamamlandığını, kanser taraması için gerekli malzemelerin Halk Sağlığı Müdürlüğünce temin edildiğini anlattı.

Kanser tarama programı kapsamında bilgilendirmek için el broşürleri ve afiş hazırladıklarını ifade eden Ceylan, "Meme, serviks ve kolorektal kanser, tarama yöntemleri ile erken teşhis edilebilen kanser türleridir. Kanser, Türkiye için önemli bir halk sağlığı sorunudur" diye konuştu.

Ceyhan, daha sonra kanserle mücadele çalışmalarına desteği nedeniyle Çolak'a plaket verildi. Tanju Çolak, vatandaşlar ve sağlık çalışanlarıyla fotoğraf da çektirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tanju Çolak Kanserle Mücadele Çalışmalarına Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement