Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Erken: "Yıl Sonundan Sonra Süt Fiyatları İçin Tekrar Güncelleme Yapılması İçin Taleplerimiz Olacaktır" - Son Dakika
Yerel

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Erken: "Yıl Sonundan Sonra Süt Fiyatları İçin Tekrar Güncelleme Yapılması İçin Taleplerimiz Olacaktır"

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ inek sütü tavsiye fiyatını 7,5 TL’den 8,5 TL’ye çıkarmasıyla ilgili “Talebimiz, kırmızı çizgimiz 9-10 TL idi. Kesinlikle yıl sonundan sonra tekrar güncelleme yapılması için taleplerimiz olacaktır” dedi.

12.10.2022 16:16  Güncelleme: 16:23

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, Ulusal Süt Konseyi çiğ inek sütü tavsiye fiyatını 7,5 TL'den 8,5 TL'ye çıkarmasıyla ilgili "Talebimiz, kırmızı çizgimiz 9-10 TL idi. Kesinlikle yıl sonundan sonra tekrar güncelleme yapılması için taleplerimiz olacaktır" dedi.

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ inek sütü tavsiye fiyatında yaptığı artışa Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken'den tepki geldi. 1 lira 30 kuruşluk artışın az olduğunu belirten Erken, şunları söyledi:

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ 9-10 TL"

"Bildiğiniz gibi 4-5 Ekim'de yapılan toplantılardan sonra bir karar çıkmamıştı ama Merkez Birlikleri düzeyinde Ulusal Süt Konseyi'ne derhal toplanması için çağrıda bulunduk. Dün acilen toplandı. Bizim taleplerimizi karşılayabilecek şekilde fiyatlar istemiştik ama konseyden 8,5 lira net üretici fiyatı çıkmıştır. Soğutma bedelleri de yıl sonuna kadar 70 kuruş belirlenmiştir. Bu 'sevindirici' diyemeyeceğiz ama en azından taleplerimize bir cevaptır. Üreticiye de en azından desteğin de 50 kuruş olmasıyla süte 1 lira 30 kuruş bir fark gelmiştir. Ama talebimiz, kırmızı çizgimiz 9-10 TL idi. Kesinlikle yıl sonundan sonra tekrar güncelleme yapılması için taleplerimiz olacaktır."

"SÜT FİYATLARININ KİLOGRAM MALİYETİ ŞU ANDA 10 LİRA 20 KURUŞ CİVARINDA"

Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatına yaptığı artışın yakın zamanda market raflarına yansıyacağını ifade ederek şunlara yer verdi:

"Süt fiyatlarında da önümüzdeki pazartesinden itibaren üreticinin 1,5 lira fiyat artışı diğer taraftan da marketlerde fiyatlara yansımasına hızlı bir şekilde neden olacak. Daha önce Ulusal Süt Konseyi süt fiyatlarını 7 lira 50 kuruş açıklamıştı. Çiftçiye göre nispeten artış oldu ama süt fiyatlarının kilogram maliyeti şu anda 10 lira 20 kuruş civarında. Bu da peynirin de hızlı bir şekilde fiyatının artmasına neden oluyor diğer taraftan da."

Görüntü Dökümü

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken,

Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz,

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Erken: "Yıl Sonundan Sonra Süt Fiyatları İçin Tekrar Güncelleme Yapılması İçin Taleplerimiz Olacaktır"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Erken: 'Yıl Sonundan Sonra Süt Fiyatları İçin Tekrar Güncelleme Yapılması İçin Taleplerimiz Olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement