"Tarım Makinaları Tanıtım ve Bilgilendirme" Semineri - Son Dakika
Yerel

"Tarım Makinaları Tanıtım ve Bilgilendirme" Semineri

"Tarım Makinaları Tanıtım ve Bilgilendirme" Semineri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çankaya: "Kırsal kalkınma destekleri kapsamında bakanlığımız, Eskişehir'de 2007 2013 yıllarında bin 733 tarım, alet ve makine ekipman, 11 milyon 870 bin 742 lirada hibe desteği sağlanmıştır"

19.12.2013 17:39

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve bir makine fabrikasının iş birliğiyle düzenlenen "Tarım Makineleri Tanıtım ve Bilgilendirme" semineri gerçekleştirildi.

Yaklaşık 200 ziraat mühendisinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Çankaya, toplantıdaki amaçlarının ziraat mühendislerini tarım makineleri sektörünün önde gelen firmalarıyla bir araya getirmek olduğunu kaydetti.

Çankaya, tarımda yeni makinelerin tanıtımının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, şunları bildirdi:

"Bakanlığımız yeni tarım makinelerinin kullanımına büyük önem veriyor. Bu konuda çiftçimize büyük hibe destekleri imkanı sağlanıyor. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında bakanlığımız, Eskişehir'de 2007-2013 yıllarında bin 733 tarım, alet ve makine ekipman, 11 milyon 870 bin 742 lirada hibe desteği sağlanmıştır. Her zaman çiftçimizin yanındayız. Yeter ki ilimiz çiftçisi kazansın, ülkemiz tarımı kazansın."

Programın, ziraat mühendisleri ve katılımcıların yeni üretilen tarım makinelerini incelemelerinin ardından sona erdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tarım Makinaları Tanıtım ve Bilgilendirme' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement