Tariş Pamuk Kiloda 50 Kuruş Avans Verecek - Son Dakika
Yerel

Tariş Pamuk Kiloda 50 Kuruş Avans Verecek

Tariş Pamuk Kiloda 50 Kuruş Avans Verecek

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, 2012/2013 kütlü pamuk alım esaslarını belirledi.

18.09.2013 14:15

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, 2012/2013 kütlü pamuk alım esaslarını belirledi. Birlik, pamuğunu teslim eden ortakların talebi halinde kiloda 50 Kuruş avans verileceğini açıkladı. Elle toplanan pamuğa da kiloda 10 Kuruş temizlik primi uygulanacak.

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, kooperatif adına yapılacak alımlarda Borsada satışının ardından mahsul bedelinin doğrudan ilgili kooperatife, dolayısıyla üreticiye verileceğini söyledi. Pamuk alım kriterlerini üreticiyi destekleyen ve koruyan bir sistem üzerinden yapılandırdıklarını belirten Yaman, TARİŞ'te "Güçlü ortak, güçlü kooperatif, güçlü birlik" sloganının tam anlamıyla hayata geçirileceği bir alım sezonu yaşatacaklarını kaydederek, "2013 yılı kütlü pamuk alım fiyatımız İzmir Ticaret Borsasında işlem gören pamuk fiyatı çarpı randıman artı çekirdek farkı hesabıyla belirlenecek. Ürününü TARİŞ'e teslim eden üretici ürünün satışıyla birlikte parasına kavuşacak. Ürün bedelinin Birliğe aktarımı olmayacak. Örneğin, Söke Kooperatifinin pamuk satışından gelecek bedel, doğrudan Söke Kooperatifine verilecek. Koçarlı, Bergama, Nazilli gibi diğer tüm Kooperatiflerimizde de aynı uygulama yapılacak. Bu uygulama geçen sene Koçarlı Kooperatifinde başarıyla gerçekleştirildi ve memnun kalınmasından dolayı ortakların tümünün bu sezon ürününü TARİŞ'e teslim edecekleri yönünde duyumlar aldık. Mahsulünü TARİŞ'e teslim eden tüm pamuk üreticilerine kiloda 50 Kuruş avans ödemesi yapacağız" dedi.

2013 ürünü pamuk alımlarının kar ve zararı kooperatiflere ait olmak üzere yapılacağını açıklayan Yaman, "Alımlar, ortak üreticilerden ve Kooperatif Yönetim Kurulunun yetki ve sorumluluğunda olmak kaydıyla ortak olmayan üreticilerden de yapılabilecek. Rekolte beyannamesi vermeyen ortaklardan ürün alınmayacak. Kardeş kooperatif ortaklarından talep gelmesi halinde, kardeş kooperatif adına kütlü pamuk alımı yapılacak Üreticilerden beklentimiz kendi kurumları olan TARİŞ'e güvenmeleri, desteklerini devam ettirmeleridir. Güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Yeni hasat dönemimizin tüm üretici ortaklarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tariş Pamuk Kiloda 50 Kuruş Avans Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement