Tarsus'ta Kurtuluş Günü Etkinlikleri Kapsamında Güreş Müsabakaları Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Kurtuluş Günü Etkinlikleri Kapsamında Güreş Müsabakaları Düzenlendi

Tarsus\'ta Kurtuluş Günü Etkinlikleri Kapsamında Güreş Müsabakaları Düzenlendi

Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kapsamında, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kurtuluş Güreş Müsabakaları’na güreş severler yoğun ilgi gösterdi.

26.12.2016 11:01

Mersin'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kapsamında, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kurtuluş Güreş Müsabakaları'na güreş severler yoğun ilgi gösterdi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın da izlediği Tarsus Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara, Mersin ve Adana'dan 300 sporcu katıldı. Belediye Başkanı Şevket Can, etkinliği ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Güreşçilere başarılar dileyen Başkan Can, "Ata sporumuz olan güreşi Tarsus'ta yaşatmaya çalışıyoruz. Ata sporumuza sahip çıkarak aynı zamanda kardeşlik ve dostlukları pekiştiriyoruz. Spor demek kardeşlik, birlik ve beraberlik, sevgi ve saygı demektir. Ayrıca kötü alışkanlıklar kazanmamak demektir. Çok güzel müsabakalar izledik. Güreşçilerimizin hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Güreşçilerimizin ailelerini de ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye girenlere kilolarına göre değişik ödül ve hediyeler verildi. Müsabakalarda Ekrem Aslan 27 kiloda., Muhammet Akpınar 32 kiloda, Mücahit Yılmaz 35 kiloda, Enes İnce 38 kiloda, Alihan Öksüz 42 kiloda, İsmet Çifçi 46 kiloda, Yusuf Tüm 50 kiloda, Osman İşcan 54 kiloda, Hamza Alaca 58 kiloda, Buminhan Özkan 63 kiloda, Fatih Güven 69 kiloda, Remzi Alaca 74 kiloda., Kerim Saygı 84 kiloda, Samet Özdemir 96 kiloda ve Ömer Toksöz 100 kiloda birinci oldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Kurtuluş Günü Etkinlikleri Kapsamında Güreş Müsabakaları Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement