Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.

22.02.2013 12:35

Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.

2006/27 ve 2010/05 sayılı Başbakanlık Genelgeleri ve 6 Ağustos 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Antalya ili sınırları içinde bulunan taşkın kontrol tesislerine ait işletme tebliği gereğince 2013 yılının ilk İl Taşkın Koordinasyon Toplantısı, Vali

Ahmet Altıparmak başkanlığında Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğünde gerçekleşti. Toplantıya Vali Yardımcıları Turan Eren, Hakkı Loğoğlu, ilçe kaymakamları ile DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür ve ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Taşkın korumayla ilgili olarak DSİ Bölge Müdürlüğünün detaylı bir çalışma yaptığını, belediyeler ve İl Özel İdaresi'nin de üzerlerine düşen çalışmayı gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Altıparmak,"Devlet Su İşleri'ne teşekkür ediyorum. Geldiğim günden bugüne yetki alanı dışında kalan yerlerde dahil, bin 300 kilometrenin üzerinde dere ıslahı çalışması yapıldı" dedi.

Vali Altıparmak bu çalışmalar neticesinde sel baskınlarının geçmiş yıllara göre azaldığını belirterek, "Buna rağmen beklenenin çok üzerinde bir yağışla, yapılan bir takım yanlış çalışmalarla benzer felaketi yine yaşamakla karşı karşıya gelebiliyoruz" dedi. Belediyelere de ciddi görevler düştüğünü işaret eden Vali Altıparmak, derelerin imara açılmaması, parsellerin adaların ona göre oluşturulması, bodrum katlarının mutlaka kot üstünde kalması konularına dikkati çekti.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yaşanan taşkınların sebepleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili sunum yapılan toplantıda; Antalya ili sınırları içerisinde sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması için mevcut taşkın kontrol tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesi, akarsu yataklarının korunması ve mevcut taşkın tesislerinin, menfez ve köprülerin gözden geçirilerek yetersiz kapasitede olanların yeniden projelendirilmesi, projelendirilen inşaatların bir an önce başlatılması için kurumların ve belediyelerin programlarını buna göre oluşturmalarına yönelik kararlar alındı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement