Tatvan'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Kar Yağışı

Tatvan\'da Kar Yağışı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

01.12.2015 12:42

Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Dün gece saatlerinde sağanak şeklinde bastıran yağışlar sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ilçe merkezinde 4, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Gün içerisinde etkili olan sağanak yağışla birlikte yağan kar kısa sürede erimeye başlarken, kentteki yağışlı havaların yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde il merkezinde ise sağanak yağış şeklinde devam edeceği öğrenildi.

Kar yağışına hazırlıklı olduklarını belirten vatandaşlar ise, kar yağışını olumlu karşıladı. Aralık ayına girerken bekledikleri karın nihayet yağdığını ifade eden Erdal Gül isimli vatandaş, karın Bitlis'te ayrı bir hava oluşturduğunu belirterek, "Karın yağması güzel oldu. Belki bazı insanlarımız kabul etmeyebilir ama kar yağmadığı zaman memleket olarak kötü koşullar ve hastalıklara neden oluyor. Bundan dolayı da kar yağışı inşallah devam eder diye ümit ediyorum" dedi.

Bitlis'te son bir haftadır yaz havasının yaşandığını belirten Mümtaz Arslan ise, "Dün akşamdan itibaren kar yağışımız başladı. Görüyorsunuz havada şu anda bir güzellik, bir hoşluk var" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement