Tkmm Kızıltepe İlçesinde İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tkmm Kızıltepe İlçesinde İlk Toplantısını Yaptı

Tkmm Kızıltepe İlçesinde İlk Toplantısını Yaptı

Türkiye küçük Millet Meclisi (TKMM) Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

11.05.2014 17:23

Türkiye küçük Millet Meclisi (TKMM) Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

2008 yılında kurulan ve 22 ilde faaliyet yürüten TkMM her ay bir toplantı gerçekleştiriyor. TkMM Mardin'deki ilk toplantısını Kızıltepe Hububat Merkezi Konferans Salonu'nda bazı sivil toplum kuruluşunun katılımı ile gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, ilkini gerçekleştirecekleri toplantının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Öter, meclisin her ayın ilk hafta sonu toplandığını ifade ederek, meclisi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra belediye başkanları ve bölge vekillerinin katılımı ile gerçekleştiğini, burada genel ve yerel sorunların tartışılacağını söyledi. Öter, aynı zaman da meclisin her ay Mardin'in değişik ilçelerinde toplanacağını belirtti.

Diyarbakır TkMM Koordinatörü Eyüphan Kaya ise bu meclisin amacının bir tanesinin de farklı düşünen insanları bir araya getirmek olduğunu söyledi. Kaya, "Mecliste her meslekten, her gruptan ve her düşünceden insanlar olacaktır. Çünkü bizim diğer bir amacımızda farklı düşünen insanları bir ara getirmektir. Böylece ulusal ve yerel sorunlar yüz yüze daha iyi tartışılacak ve bunlara çözüm yolu bularak hazırlamış olduğumuz tutanakları Türkiye Büyük Millet Meclisine göndereceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardında toplantının ilk gündem konusu olan Türkiye'de Cumhurbaşkanı seçimi, yetki ve sorumlulukları ile trafik ve otopark konusu üzerinde katılımcıların fikirleri alındı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tkmm Kızıltepe İlçesinde İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement