Torbalı'da 10 Yılda 19 Cami İnşa Edildi - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da 10 Yılda 19 Cami İnşa Edildi

Torbalı\'da 10 Yılda 19 Cami İnşa Edildi

Torbalı'daki cami sayısı son 10 yılda hızla arttı.

15.07.2013 15:29

Torbalı'daki cami sayısı son 10 yılda hızla arttı. Müftülük verilerine göre köy ve mahalleler de dahil olmak üzere ilçe genelinde 67 adet cami bulunuyor. Bu camilerin 14 tanesi son 10 yıl içinde yapıldı. Ayrıca 5 tane de hali hazırda yapımı devam eden cami var. Belediyenin bu camilerin yapımında büyük emeği geçiyor. Eski camilerin restorasyonunu da yapan Torbalı Belediyesi, tüm camilerin temizlik, bakım, onarım ve çevre düzenlemelerini de düzenli olarak gerçekleştiriyor.

'KABE, KIYAMETE KADAR MÜSLÜMANLARIN YÖNELDİĞİ BİR MEKAN OLACAKTIR'

Yeryüzünde kendi adına ilk inşa edilen beytin (ev) Kabe olduğunu söyleyen Torbalı Müftüsü Mustafa Aydos, "Kabe'nin ilk insandan bu yana ilahi dinlere merkezlik ettiği bilinen bir husustur. Son peygamber Hz. Muhammed'e kıble yapılarak, kıyamete kadar Müslümanların yöneldiği ve hac ibadeti için buluştukları bir mekan olacaktır. Namazlarda Kabe'ye yönelmek Allah'ın emri olan ve Müslümanlar için Kabe dışında namaz kılıp Kabe'ye yöneldikleri her yer mescittir. Cemaatle toplu olarak namaz kılındığı için aynı zamanda bu mekanlara cami (toplayan anlamında) denmiştir" dedi.

'CAMİLERE BELEDİYEMİZİN BÜYÜK KATKILARI VAR'

Yeryüzünde Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda tarih boyunca sayısız cami ve mescit yapıldığını söyleyen Müftü Aydos, "Ülkemiz coğrafyasında 100 bine yakın cami vardır. Torbalı'da da 67 adet cami bulunmaktadır. 14 tanesi son 10 yıl içinde yapılmış, 5 tanesinin inşaatı ise halen devam etmektedir. Yapılan camilere Torbalı Belediyesi'nin her anlamda katkısı var. Eski camilere restorasyonları, inşaatı devam eden camilerimizin eksiklerine büyük katkısı var. Bakım, onarım, çevre düzenlemesi ve temizlik gibi ihtiyaçları sürekli gideriliyor. Belediyemizin camilerimize vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ederiz" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda ibadete açılan Barış Yapı ve Halk Yapı Siteleri'nin bulunduğu alana yapılan Hacı Nurşen-Hüsnü Ay Camii'ye de katkıları bulunan belediye, bu caminin bahçe duvarları ve tuvaletlerini yaptı. Hayırsever Hüsnü Ay, belediye başkanına teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da 10 Yılda 19 Cami İnşa Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement