Trabzon AK Parti İl Divan Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trabzon AK Parti İl Divan Toplantısı Yapıldı

Trabzon AK Parti İl Divan Toplantısı Yapıldı

Trabzon Belediye Başkanı Dr.

24.03.2013 16:48

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon AK Parti il divan toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefetin, "Trabzon Belediyesi hükümetin yaptıklarını sahipleniyor, kenti bütçeleri ile neler yaptılar" şeklindeki eleştirileri rakamlarla cevapladı.

Başkan Gümrükçüoğlu, 4 yıl içerisinde 111 milyon 850 bin TL, eski para ile yaklaşık 112 trilyonluk yatırım yaptık. Bu eleştirileri yapanlar kendi dönemlerinde bırakın 112 trilyonu kendi bütçeleri ile12 trilyonluk yatarımı nereye yaptıklarını anlatsalar da öğrensek" dedi.

Hamamizade İhsan Bey kültür Merkezinde yapılan İl divan toplantısına Ak Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti merkez İlçe başkanı Temel Altunbaş, ilçe ve belde belediye başkanları ile teşkilat mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, YGS sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, gençlerin Türkiye'nin muasır medeniyetler üzerine çıkacak başarılara imza atacaklarını söyledi. Türkiye'nin yıllardır yaşadığı talihsizlikleri atlattığını ifade eden Günnar, "Türkiye artık güçlüdür. Burada teşkilatlarımızın başarısını sayın başbakanımız da biz de unutmuyoruz. Teşkilatlarımız durmaksızın çalışmalarını gece gündüz devam ettirmektedirler. Trabzon teşkilatları olarak gücümüz her gün artmakta ve başbakanımızın hedefini buluyoruz" diye konuştu.

BİZLERİ ELEŞTİRENLER MUHASEBELERİNİ VİCDANLARINDA EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAKLARDIR

Muhalefetin, "Trabzon Belediyesi hükümetin yaptıklarını sahipleniyor, kenti bütçeleri ile neler yaptılar" şeklindeki eleştirileri rakamlarla cevapladı. Başkan Gümrükçüoğlu, "Meydan Parkı, 123 iş makinesi ve otobüs alımı, Tekinki hizmetler binası, derin deşarj sisteminin yeniden faaliyete sokulması, ikinci el oto galericiler sitesinin yapılması, 56 oyun parkının tümünün yenilenmesi, oyuncakistanın yapımı, fatih tanjant bağlantı yolunun yapımı, kent genelinde yapılan kamulaştırmalar, yürüyüş yolu ve bisiklet yolunun ışıklandırılması, asfalt plentinin yapılması, beton santralinin yapılması, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinin kalan yarısının yapılması, gıda yardımları, asfaltlama çalışmaları, e- belediyecilik, kent bilgi sistemi ve akıllı durakların yapımı, mikrokredi desteği,

bütün bunların toplamı 111 milyon 850 bin TL'dir. Yani eski para ile yaklaşık 112 trilyon TL'dir. 2004-2009 döneminde bırakalım 112 trilyonu 12 trilyon kendi bütçeleri ile yaptıklarını bir anlatsınlar. Biz belediyeyi 73 trilyon borçla devraldık. 73 trilyon değil 150-200 trilyon borçla devralalım da bunların hangi yatırımlarla nerelere yapıldığını bir görelim" ifadelerini kullandı.

"Ak Belediyecilik Trabzon'a hizmet ederken 2012 yılında belirlediği bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 95.25, 2011 yılında yüzde 97.60, 2010 yılında yüzde 99.20'dir" şeklinde sözlerine devam eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Bizden önceki dönemde bu oranların gerçekleşme oranı yüzde 75 ila 80 civarlarında olmuştur" dedi.

2004 ila 2009 döneminde Trabzon Belediyesi'nin eski para ile 23 trilyonluk gayrimenkul sattığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, " Hesapları belediye kayıtlarında mevcuttur. AK Belediyecilik olarak kendi dönemimizde bugüne kadar sadece 5.5 trilyonluk gayrimenkul sattık. Ayrıca belediye olarak 2012 yılında 124 bin ton, 2011 yılında 85 ton, 2010 yılında 65 bin ton, 2009 yılında 33 bin ton asfalt yol yaptık, oysaki 2004 ile 2009 dönemine bakarsak, 2008 yılında 53, 2007 yılında 39 bin, 2006 yılında 37 bin, 2005 yılında 27 bin, 2004 yılında se 21 bin ton asfalt serilmiştir. Değerli partili kardeşlerim. Bu mukayeseleri her platformda dile getirebilirsiniz. Bizleri eleştirenler kendi muhasebelerini vicdanlarında da yapmış olurlar. Bu hizmetleri sizlerin verdiğiniz yetkiyle sizlerle beraber AK Belediyecilik olarak yapabildik, yapmaya gayret ettik. Allah bundan sonraki zamanlarla da milletimizin, ülkemizin yolunu açık eylesin" diye konuştu.

AK Parti teşkilatlarının işini bildiğini belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, "Gündemimiz çok hareketli. Terör bizim en büyük sorunumuz. Bu süreçte en çok terör söz konusu. Türkiye gerçekten bu sorunu hak ettiğinde çok farklı, konumda çok farklı yerde olacak. Bunu yaşayarak birlikte göreceğiz. Yine bir başka gündem maddesi İsrail'in özür meselesi. 3 yıl önce Mavi Marmara'ya yapılan saldırı hepimizi derinden yaralamıştı. Bugün gelinen noktada İsrail hem özür diledi hem de tazminatları ödemeyi kabul etti. İsrail dünyanın şımarık bir ülkesi. Her türlü hakkı kendinde gören bir ülke. Ama bugün haddini bildiren bir Türkiye ve başbakanı var. Bunlar, sayın başbakanımızın dik duruşu ve istikrarlı bir Türkiye'ye oldu. Bugün Türkiye gerçekten büyük gelişmiş bir Türkiye. Biz bugün ekonomik anlamda da gelişmiş bir ülkeyiz" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE

Danışma meclisi toplantıların bilgi akışı yanında birlikteliğinin sevinci doğurduğuna da değinen AK Parti Trabzon Milletvekilli Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, "Ülkemizin çevresinde sürekli fırtınalar dönüyor. Dünyanın gözü bu ülkede. Böyle bir ülkeyi yönetmek ve ayakta tutmak çok büyük özveri gerektiriyor. Bu ülke dünyanın sürekli pay kapmak istediği bir ülke. Türkiye dünyada ilk defa milletler camiasında onurlu bir yere sahip oldu" dedi. Başbakanın dik duruşuyla milletin lideri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "Milletimiz teşekkürünü yapıyor. Toplumun yüzde 50'sinin oyunu alıyor. Diğer kesin de sen bu işi yapıyorsun ama ben seni daha anlayamadım diyor. Bizim oyumuz yüzde 75'dir. Bizim halkımıza bunları anlatmamız lazım. Türkiye şu an yeni bir açılıma girdi. 30 yıldır süren, evlatlarımızın şehit olduğu, terör sorunu bitti. İçten ve dıştan ihanet olmasa 30 yıl bu terör sürmezdi. Şu anda o terör bitti. Devletin bütün mekanizmaları problemin üzerinde. Bu başbakanımızın devleti yönetme politikasıyla oldu. Herkes haddini bildi. Bundan sonra çok daha güzellikler olacak. Muhalefetten çok ses geliyor. Arkadaşlar anlayamıyorlar. Bu topraklarda 10'dan fazla etnik köken vardır. Bu toprakta yüzyıllar boyu birlikte yaşadık. Birbirimize kız alıp verdik. Birbirine kavuşup birleşti. Biz bu coğrafyadaki bütün insanları kardeşimiz kabul ediyoruz. Milli birlik ve kardeşlik projesi diyince bu topraklarda yaşayan 75 milyon insanı kardeş görüyoruz. Yeryüzündeki bütün insanları da aynı annenin babanın çocukları kabul ediyoruz. Bizim yeryüzünde anlaşamayacağımız hiçbir insan yok. Buradan bir kibrit çöpünü kimseye vermeyiz." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon AK Parti İl Divan Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement