Trabzon İl Genel Meclisi ve Encümen Toplantısına Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trabzon İl Genel Meclisi ve Encümen Toplantısına Yapıldı

Trabzon İl Genel Meclisi ve Encümen Toplantısına Yapıldı

Vali Öz: "Bu zamana kadar güzel çalışmalar yapılmış ve devam eden yatırımları da tamamlamayı hedefliyoruz"

04.09.2013 13:36

Trabzon İl Genel Meclisi ve Encümen toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Vali Abdil Celil Öz, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un eğitimde, ticarette, kültürde, limanda ve sosyal hayatta bölgenin lokomotifi olan, önemli bir il olduğunu bildirdi.

İlerleyen zamanda büyükşehirle ilgili hukuki bir sürecin olduğunu belirten Öz, şöyle devam etti

"Bu süreci verimli bir çalışma ile tamamlamak ve devam eden yatırım ve hizmetleri toparlama konusunda yoğun bir tempo içindeyiz. Trabzon, coğrafi konumu itibarıyla özellikle kırsal altyapı konusunda zorlukları olan bir il. 12 bin kilometreyi geçen yol ağıyla yol yatırımlarında zorlukları olan bir ilimiz. Karadeniz'in dağınık yerleşim yerlerinin getirdiği zorluklar içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarının yanında diğer altyapı hizmetleri açısından da zorluklara neden olmaktadır. Buna rağmen en kısa zamanda sıcak asfalt ve beton konusunda, içme suyu ve kanalizasyon gibi yatırımların başarıyla yürütüldüğünü görüyoruz. İl Özel İdarelerinin kırsal altyapı dışında eğitim, sağlık, spor, kültür, turizm ve diğer alanlarda da yaptığı ve yapmakta olduğu ciddi yatırımlar var. Bu zamana kadar güzel çalışmalar yapılmış ve devam eden yatırımları da tamamlamayı hedefliyoruz."

Öz, ilerleyen süreçte bütçe hazırlığı da olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki meclis toplantılarında bu bütçe çalışmalarını sonuçlandırıp yatırımları sürdüreceğiz. Yatırım programımızı gerçekleştirip görevimizi nitelikli bir şekilde tamamlamak istiyoruz. İlimizde devam eden kamu hizmeti süreci var. Merkez ilçeyle ilgili yeni bir kaymakamlık kuruluyor. Önümüzdeki süreçte burada kamu hizmetlerinin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak, gerekli bina, araç gereç tesisi konusundaki çalışmalarımızı tamamlayıp hizmetlerin yürütülmesini hep birlikte sağlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Öz, meclis üyelerinin soru ve önerilerini dinledi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon İl Genel Meclisi ve Encümen Toplantısına Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement