Tunçağ Ailesinden ÖYKAM'a Övgü - Son Dakika
Yerel

Tunçağ Ailesinden ÖYKAM'a Övgü

Tunçağ Ailesinden ÖYKAM\'a Övgü

Eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve eşi, ÖYKAM bünyesinde açılan 'Çeyiz, Gelin, Düğün' sergisinin açılışına katılmak için Ödemiş'e geldi.

05.10.2013 07:18  Güncelleme: 09:29

Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) bünyesinde açılan "Çeyiz, Gelin, Düğün" sergi açılışına katılmak için Ödemiş'e gelen eski Konak Belediye başkanı Muzaffer Tunçağ ve eşi Sedef Tunçağ, ÖYKAM'ın Ödemiş için önemli işler başardığını belirterek, düzenlenen sergi ve etkinliklerde emeği geçenleri kutladılar.

Dayısı merhum Kaya Bengisu'nun eşi, yengesi İlhan Bengisu ile birlikte açılışa katılan Sedef Tunçağ, ÖYKAM'ın Ödemiş tarihi ve kültürü için önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Müze'nin İzmir'de de tanınmaya başladığını belirten Tunçağ, "Ödemiş, Birgi, Bozdağ ve Gölcük üçgeninde önemli bir tarım kenti. Bu kent sadece tarım ile değil aynı zamanda turizm, kültür ve tarihi varlıkları ile de önem kazanmaya, çevre il ve ilçelerde tanınmaya başlandı. Ödemiş'i gezmeye gelen bir turistin ÖYKAM gibi müze ve arşiv evinden başlaması önemli. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Muzaffer Tunçağ da, Yıldız Oteli'nin bugünlere taşınmasında belediyecilikte işbirliği ve devamlılık örneği olduğunu belirterek, "Projelendirme, kamulaştırılması, restore edilmesi ve müzeye dönüştürülmesi çalışmalarını Ödemiş'in üç belediye başkanı gerçekleştirdi. Mehmet Eriş döneminde projesi yapılan eski otelin belediye adına kamulaştırılması ve restore edilmesi Mahmut Badem gerçekleştirildi. Restore edilen otel, Bekir Keskin döneminde de müzeye çevrilerek, Ödemiş'e önemli bir kültür varlığı kazandırıldı. Müze'nin gerçek anlamda müze olmasında ise Prof. Dr. Engin Berber'in büyük katkıları oldu. Ben de bu eski otelin bu hale getirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumları kutluyorum" şeklinde konuştu.

Belediye başkanı Bekir Keskin de Bengisu ailesinin Ödemiş'e önemli katkılar sağladığını belirterek, "Bu katkılarını kültüre verdikleri desteklerle de devam ettiriyorlar. Müzemize yapılan bağışlar ve katkılar dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunçağ Ailesinden ÖYKAM'a Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement