"Türkiye AB'ye Güç Katar" - Son Dakika
Yerel

"Türkiye AB'ye Güç Katar"

"Türkiye AB\'ye Güç Katar"

Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen 'Muğla Avrupa Birliği Yolunda El Ele' proje çalışmasının faaliyete başlaması nedeniyle düzenlenen toplantı Konakaltı Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

29.06.2012 17:11

Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen 'Muğla Avrupa Birliği Yolunda El Ele' proje çalışmasının faaliyete başlaması nedeniyle düzenlenen toplantı Konakaltı Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıya, Vali Fatih Şahin, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi kurşun, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında AB Muğla Koordinasyon Merkezi sorumlusu Veli Çelik sunum yaptı. Veli Çelik'ten sonra 'Muğla Avrupa Birliği Yolunda El Ele' projesi hakkında bilgiyi İl Emniyet müdürü Kadir Ay'ın eşi AB Proje Uzmanı Birgül Ay sunum yaptı. Ay, sunumunda, "AB'ye üyelik sürecinin daha iyi anlaşılabilmesine katkı sağlamak üzere yerelde de sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanmıştır. AB Bakanlığı, "İllerimiz AB7ye Hazırlanıyor Programı II-AB Faaliyetlerine destek" bileşeni teklif çağrısı açtı. Bu amaçla 51 valilik hazırladı. Muğla valiliğinin de içinde bulunduğu 12 valiliğin projesi destek almaya hak kazandı. Valiliğimiz ile AB Bakanlığı arasında 30 Nisan 2012 tarihinde imzalanan "Muğla Avrupa Birliği Yolunda El Ele" projesi faaliyetlerine başladı. Projenin toplam bütçesi 32 bin 319 TL. AB bakanlığı tarafından 9 bin TL'si hibe olarak karşılanmış, eş finansman tutarı olan 23 bin 319 TL'de proje ortakları olan İL Özel İdare, GEKA ve Muğla Ticaret Odası tarafından karşılanacaktır. Proje ile, Muğla ve ilçeleri dahilinde yer alan kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar, Üniversite gençlerine ilköğretim çağındaki gençlere AB müktesebatı ve AB mali yardımları konularında eğitimler, seminerler ve konferanslar ile bilgi sahibi olmaları sağlanarak, açılan çağrılara daha fazla proje hazırlayabilir ve uygulayabilir hale getirmek hedeflenmiştir" dedi.

AB Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Mehmet Cangir, Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin başladığı 2005 yılından sonra Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin kat ve kat arttığını dikkat çekti. Cangir, "Türkiye'yi içine almayan AB, dünya coğrafyasında etkin bir güç olma imkanına asla sahip olamaz. Türkiye AB'ye üye olduğu takdirde, karar organlarında etkin bir rol oynayacaktır. Bunun için AB'yi önemsiyoruz. Medeniyetler çatışması anlamında da Türkiye kilit bir ülkedir. AB'nin bir Hristiyan kulübü iddiaları Türkiye'nin AB'ye üye olması ile çürütülecektir. Aksi taktirde bu iddialar devam edecektir" dedi.

Vali Fatih Şahin ise Muğla'nın kültürel ve sosyal anlamda Türkiye'deki birçok ilden kat kat ileride olmasına rağmen

AB'nin fonlarından yeterince yararlanamadığına dikkat çekti. Toplantı sonunda "Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programlarına Proje Hazırlama Eğitimi'ni tamamlayanlara katılım belgeleri verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Türkiye AB'ye Güç Katar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement