Tuzağa Düşürülen Yaban Domuzu Kurtarılamadı - Son Dakika
Yerel

Tuzağa Düşürülen Yaban Domuzu Kurtarılamadı

Tuzağa Düşürülen Yaban Domuzu Kurtarılamadı

Ortaca’nın Kemaliye mahallesinde tarlaya zarar vermesin diye yol kenarına kurulan tuzağa yakalanan yaban domuzu kurtarılamadı.

20.09.2016 15:52

Ortaca'nın Kemaliye mahallesinde tarlaya zarar vermesin diye yol kenarına kurulan tuzağa yakalanan yaban domuzu kurtarılamadı.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen, yaban hayvanının tele dolanmış vaziyette gören vatandaşların verdiği bilgi doğrultusunda harekete geçtiklerini söyledi.

Yaptıkları tüm gayretlere rağmen tuzağa düşürülen hayvanı kurtaramadıklarını söyleyen (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen, "Acımasız ve düşüncesizce kurulan, son derece tehlikeli ve kanunen de yasak olan bir tuzak. Çelik bir tel hayvan döndükçe boynuna dolanıyor. Buralardan Vaşak, Tilki de geçebiliyor. Sadece hayvanlar için değil insanlar için de tehlikeli" dedi.

Kendilerinin karşı olmalarına rağmen, köylünün ancak tarlasının kenarına çok az elektrik akımı olan tel gerebilmesine izin verildiğini kaydeden Dağdelen, "Ona göz yumulabiliyor, aslında o bile olmasın. Yaban hayvanı ona dokunduğu zaman ufak bir şok yaşıyor. Çünkü görüldüğü gibi buralar yaban hayatının bol olduğu bir yer dağ başı sayılır. Bu hayvanlar nerede yaşayacak. Dağda da yaşamasın nerede yaşayacak" diye tepki gösterdi.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Dağdelen "Milli Parklar Müdürlüğünü devreye soktuk gelip tutanak tutacaklar. Tarla sahibinin ve tuzağı kuran kişiye ait bazı bilgiler var. Savcılığı suç duyurusunda bulunup olayın araştırılmasını istiyoruz. Mutlaka bu şahsın ceza almasını sağlayacağız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuzağa Düşürülen Yaban Domuzu Kurtarılamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement