Ukub Gençlere Yatırım Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Ukub Gençlere Yatırım Yapıyor

Ukub Gençlere Yatırım Yapıyor

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından ülke sanayiinin önemli ihtiyaçlarından biri olan ara teknik eleman yetiştirilmesini özendirmek için düzenlenen 'Meslek Liseleri Arası 1.Ulusal Kalıp Yarışması'nın ödül töreni 25 Mayıs 2013...

23.05.2013 13:10

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından ülke sanayiinin önemli ihtiyaçlarından biri olan ara teknik eleman yetiştirilmesini özendirmek için düzenlenen 'Meslek Liseleri Arası 1. Ulusal Kalıp Yarışması'nın ödül töreni 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü yapılacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) Konferans Salonu'nda saat 11.00'de yapılacak ödül törenine ilginin yüksek olması bekleniyor. Ödül töreni hakkında yazılı bir açıklama yapan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Meslek Liseleri Arası 1. Ulusal Kalıp Yarışması'nı, 'Endüstriyel Kalıp ve Kalıp Elemanları' üreten ana ve yan sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu teknik personelin yetiştirilmesini teşvik etmek maksadıyla düzenlediklerini belirtti.

Mesleki teknik eğitimin ülke sanayii için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özoğul, "Yola çıkarken 'meslek lisesi memleket meselesi' sloganını kullandık. Yarışmaya tüm Türkiye'deki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin katılmasını teşvik ettik. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün desteği ile düzenlediğimiz yarışma öğrencilerimizden büyük ilgi, meslektaşlarımızdan da destek gördü. Gayemiz bu yarışmayı geleneksel hale getirmektir" dedi.

Öğrenciler tarafından yapılan ve yarışmaya sunulan tüm kalıpların, oluşturulan jüri tarafından titiz bir değerlendirmeden geçtiğini vurgulayan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, "Öğrencilerimiz çok güzel projeler hazırlamışl. Jürimiz değerlendirmekte zorlandı" şeklinde konuştu.

Ödül töreninin hazırlıklarını tamamladıklarını belirten UKUB Başkanı Şamil Özoğul, "UKUB olarak Türkiye'de kalıp sektörünün önemine dikkat çekmek için çok yoğun ve titiz çalışmalar yapıyoruz. 25 Mayıs'ta yapılacak ödül törenimize başta üyelerimiz olmak üzere sektörümüzde ve hizmet verdiğimiz sanayi dallarında faaliyet gösteren herkesi bekliyoruz" dedi.

(MŞ)

23.05.2013 13: 01: 29

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ukub Gençlere Yatırım Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement