Ülker Aydın'dan Eğitime Destek - Son Dakika
Yerel

Ülker Aydın'dan Eğitime Destek

Ülker Aydın\'dan Eğitime Destek

Mersin'in Tarsus ilçesinde Sabri Aydın'ın kızı Ülker Aydın, 8 bin metrekarelik arsayı eğitim yuvası olarak kullanılmak üzere Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

07.08.2012 15:53  Güncelleme: 16:04

Mersin'in Tarsus ilçesinin aile varlığı olarak en değerli arazilerinden birine sahip olan Sabri Aydın'ın kızı Ülker Aydın, 8 bin metrekarelik arsayı eğitim yuvası olarak kullanılmak üzere Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Bu bağlamda, bağışlanan arsa için Mersin Valiliği toplantı salonunda hayırsever Ülker Aydın ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu arasında protokol imzalandı. İmza töreninde Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile diğer yetkililer de hazır bulundu. İmza töreninde konuşan Vali Güzeloğlu,

eğitime yapılan yatırımın geleceğe ve bu ülkeye yapılan en değerli yatırım olduğunu belirterek, "Bir insanın hayatını eğitimle değiştirmek, o insanın geleceğini eğitim temelli olumlu bir yöne taşımak en büyük hayır ve katkılardandır. Yüce dinimizin buyruğu, çağın ve aklın gerektirdiği de budur. Bir harf öğretene 40 yıl köle olunan, öğretmene saygıyı bu anlamda çok özel bir konumda yorumlayan ve tutan, şüphesiz bir gelenek ve kültürden gelen bizlerin okul yapmak, okula ilişkin bir arsayı bağışlamak takdir edilecek ve alkışlanacak bir tutum ve tavırdır" şeklinde konuştu.

Maddi varlığın sınırlı ve sonlu olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Kalıcı olan bu gibi yatırımlar, hayırlar ve hizmetlerdir. Hele hele bir eğitim kurumunun kapısında bir isimle anılmak, o ismin varlığıyla eğitim kurumunu anmak herhalde en güzel ödül ve en güzel mükafattır. Bu anlamda, Ülker hanımefendi de bu sorumlulukla ve bu bilinçle değerli kaymakamımızla bu düşüncesini ve isteğini paylaşmış, kaymakam arkadaşımız da bunu dün bana ifade ettiğinde 'hayır işlerinde acele etmek ve hayrı bekletmemek gerekir' dedik. Sağ olsun kendileri de nezaket gösterdiler ve geldiler" dedi.

Tarsus'un Mersin'in ve Türkiye'nin en büyük ve en önemli ilçelerinden biri olduğuna işaret eden Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok köklü bir kültürü, geçmişi, tarihten gelen dinamikleri ve birikimi vardır. Ama en önemlisi Tarsus yetişmiş insan gücüyle de geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasına da büyük bir katkı sağlamaktadır. Bunun temeli de eğitimdir. Memnuniyetle belirtmek istiyorum ki, eğitime Tarsus'ta da bu anlamda çok yoğun bir ilgi ve yakınlık var. Bugünde yine bir Tarsuslu değerli hanımefendi hemşerimiz bunu çok açık bir şekilde göstermekte ve kanıtlamaktadır. Bize bağışlanan ve Tarsus'ta çok değerli olan bu arazinin yanındaki diğer hisseleri de çok kısa bir süre zarfında tamamlayacağız. 8 bin metrekare civarındaki alanın bütünlüğünü en kısa zamanda inşallah bu yıl içerisinde temelini atarak Tarsus'un eğitim hayatına bu yatırımı ve hizmeti kazandıracağız. Hepimize ve Tarsus ilçemize bu yatırım hayırlı olsun."

İlçe Kaymakamı Güldibi'nin de sürecin işleyişi ve tamamlanması ile ilgili bilgi verdiği imza töreni karşılıklı imzaların atılması ile son buldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülker Aydın'dan Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement