Umke'den Çocuklara Acil Yardım Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Umke'den Çocuklara Acil Yardım Eğitimi

Umke\'den Çocuklara Acil Yardım Eğitimi

Van'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından anaokulu öğrencilerine '112, Hangi Şartlarda Aranılır?' ve 'Deprem' konulu uygulamalı eğitim verildi.

20.03.2014 19:14

Van'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından anaokulu öğrencilerine '112, Hangi Şartlarda Aranılır?' ve 'Deprem' konulu uygulamalı eğitim verildi.

Kentteki özel bir anaokulunda düzenlenen etkinlikte UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından öğrencilere, deprem esnasında ve sonrasında yapmaları gerekenler hakkında bilgiler verildi.

112'nin önemine değinerek öğrencilere hangi şartlarda arama yapmaları gerektiğini anlatan ve bir yaralının sedye ile ambulansa götürülmesiyle ilgili uygulamalı eğitim veren ekipler, çalışmayla çocuklarda bilincin arttırılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Özellikle küçük yaştaki çocuklara bu tür eğitimlerin verilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, "Bu konular çok önemli konular ve bu yaştaki çocukların bu eğitimi almaları gerekiyor. İnşallah en uygun şekilde çocuklarımız hem 112'yi kullanacaklar hem de olağan dışı durumlarda depreme karşı nasıl davranacaklarını bileceklerdir" dedi.

Van'da hala artçı depremlerin yaşandığına dikkati çeken Anaokulu Müdürü Mecit İlkan ise "Deprem ve benzeri doğal afetler yetişkinler tarafından zamanla unutuluyor ama çocuklarda ise buna benzer olaylar kalıcı izler bırakıyor. Bu nedenler doğal afetlerin eğitimleri de küçük yaşta verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ekipler tarafından tatbikat gerçekleştirildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Umke'den Çocuklara Acil Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement