Urla'da, Dünya Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Urla'da, Dünya Trafik Haftası Kutlandı

Urla\'da, Dünya Trafik Haftası Kutlandı

2-8 Mayıs Dünya Trafik Haftası nedeniyle, tüm Türkiye'de olduğu gibi Urla'da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

07.05.2013 08:02  Güncelleme: 09:05

2-8 Mayıs Dünya Trafik Haftası nedeniyle, tüm Türkiye'de olduğu gibi Urla'da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müşterek katkıları ile Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklere, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ulukaya ile Motorlu Araçlar

ve Şoförler Odası Başkanı Günay Öz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Kaymakam Şehmus Günaydın'ın haftanın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Günaydın; "Trafik kurallarının önemini. Gazetelerde her gün kaza haberlerinin olması, trafik kazalarının önüne geçemediğimizi gösteriyor. Bu yüzden yeni nesillerin bu konuda daha bilinçli olmasını diliyorum. Alkol, hız, emniyet kemeri gibi nedenlerle oluşan kazaların önüne geçebilmek için bu konuda eğitimin kusursuz olması şart ve bu bağlamda ailelere çok iş düşüyor" dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ramazan Çetinkaya da, bu yılın istatistiklerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Bu yıl trafikte 10 bin 658 aracın kontrol edildiği, trafikten men edilen araç sayısının 557, ceza sayısının 3 bin 487 ve toplam ceza miktarının ise 396 milyon 598 bin TL olduğunu açıkladı.

Çetinkaya; velilere de seslenerek, çocuklarına alacakları karne hediyeleri konusunda dikkatli olmalarını istedi, elektrikli bisikletlerin kasksız ve enerjiden daha fazla verim alabilmek için farsız kullanılması halinde oluşabilecek tehlikeli kazalara dikkat çekti. Ayrıca bu bisikletlerin tehlike yaratabilecek ölçüde hız yaptığını da ifade eden Ramazan Çetinkaya, kimsenin üzülmemesi adına daha bilinçli olunması gerektiğini" söyledi.

Kutlamalar Gülten-Osman Ponner İlköğretm Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, trafikle ilgili eğlenceli ve bir o kadar da mesaj veren skeçleri, şiir ve pankartlara yazılmış sloganlarıyla devam etti.

Urla Acil Yardım İstasyonu Sorumlusu Dr. Taşkın Aksu da "İzmir'de 112" konulu bir sunum yaptı.

Kutlama resim, şiir ve anı yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin verilmesi ve yılın trafik polisi, jandarma trafik görevlisi ve yılın şoförünün ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Yılın Trafik Polisi Ersel Sönmez, Yılın Jandarma Trafik Görevlisi Jandarma Başçavuş Tuncay Yavrucu, Yılın Şoförü Erol Aydın'a ödülleri verildi. Kutlamalar, ödül töreni sonrası verilen kokteyl ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da, Dünya Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement