Uşak Valiliği 77 Yaşındaki Halk Ozanına Cd Yapacak - Son Dakika
Yerel

Uşak Valiliği 77 Yaşındaki Halk Ozanına Cd Yapacak

Uşak Valiliği 77 Yaşındaki Halk Ozanına Cd Yapacak

Uşak Valiliği, Eşme ilçesine bağlı Güllü beldesinde yaşayan 77 yaşındaki halk ozanı Selahattin Özkan'ın şarkılarını bir CD'de toplayacak.
Eşmeli halk ozanı Selahattin Özkan, gecen yıl katıldığı Kars Aşıklar Şenliğinde büyük ilgi toplayıp, bir...

16.11.2013 13:52

Uşak Valiliği, Eşme ilçesine bağlı Güllü beldesinde yaşayan 77 yaşındaki halk ozanı Selahattin Özkan'ın şarkılarını bir CD'de toplayacak.

Eşmeli halk ozanı Selahattin Özkan, gecen yıl katıldığı Kars Aşıklar Şenliğinde büyük ilgi toplayıp, bir çok müzik otoritesinden tam not aldı. Özkan'ı onurlandırmak isteyen Uşak İl Kültür Turizm Müdürlüğü, kendi beslediği 24 şarkıyı bir müzik CD'sinde toparlamak için çalışma başlattı.

Yıllardır köyünde aşıklık geleneğinin devam etmesi için uğrasan Selahattin Özkan, ilk okul cağlarında eline aldığı sazı bir daha bırakmamış. Özkan, daha çocukluğunda başladığı müzik yaşantısını yıllarca Eşme ve bölgesinde düğünlerde şarkı söyleyerek 1990 yılına kadar devam etmiş. Halen kendi köyünde ve çağrılan tüm etkinliklerde çalıp söylemekte geleneğin devam eden Özkan, hem kendi beslediği hem de Aşık Veysel başta olmak üzere Neşet Ertaş ve Özay Gönlüm gibi müzik üstatları seslendiriyor.

Eserlerinin ölümsüzleşmesini sağlayacak olan Uşak Valiliği'ne teşekkür eden Özkan, "Saz çalmayı ve şarkı söylemeyi hala çok seviyorum. Çocukluğumdan beri devam eden bir alışkanlık çevremden olumlu tepkiler almaya devam ettikçe, bunu sürdüreceğim. Bir çok kez valilerle ve devlet erkanıyla ayrı ayrı çalıp söyledim. Aşıklık geleneğinin Eşme bölgesinde devam etmesi için yoğun cabalar sarf ettim. Yetişen yeni nesilden arzum; bu geleneğe sıkıca sarılmalarıdır" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Valiliği 77 Yaşındaki Halk Ozanına Cd Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement